Antena Meniu Search
x

Țânțarii, deranjați total de muzica electronică

S-a stabilit oficial. Țânțarii nu se simt în largul lor pe muzică electronică. Atât de deranjați sunt de acest gen, încât nu mai au chef nici să piște.

de Redactia Observator

la 02.04.2019, 08:46

Țânțari
Țânțarii nu se simt bine atunci când "aud" muzică electronică - pixabay.com

S-a stabilit oficial. Țânțarii nu se simt în largul lor pe muzică electronică. Atât de deranjați sunt de acest gen, încât nu mai au chef nici să piște.

Un studiu cat se poate de serios, realizat de cercetatori din Malaezia si Thailanda, a concluzionat ca exista un anumit gen de muzica care deranjeaza tantarii, facandu-i mai putin activi si mai putin dispusi sa se hraneasca, arata Science Alert, care citeaza un raport publicat de jurnalul Acta Tropica.

Desi sunetele (facute de insecte, inclusiv tantari) joaca un rol important in interactiunile sexuale si supravietuire, s-au gasit dovezi ca sunetele (venite din exterior) pot avea si efecte opuse, influentand activitati precum curtarea indivizilor de sex opus sau chiar hranirea, explica oamenii de stiinta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

In prezentul studiu, cercetatorii au testat cum se comporta tantarii expusi la diferite genuri de muzica. Asa cum s-au asteptat, acestia au reactionat evident la muzica electronica, aceasta parand sa-i influenteze cel mai mult in sens negativ.

Cand insectelor li s-a pus Skrillex, piesa "Scary Monsters And Nice Sprites", tantarii au fost atat de deranjati incat nu au mai fost la fel de interesati nici de imperechere si nici de mancare. Asta desi aveau la dispozitie un hamster din care sa se infrupte, sacrificat in numele stiintei.

Mai multe detalii, pe ziare.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Țânțarii, deranjați total de muzica electronică