Un bucătar din Sibiu a descoperit metoda prin care poate găti preparate gourmet, fără să prăjească absolut nimic
Bărbatul a inventat tot felul de metode prin care să suplinească aroma dată de prăjeală. Iar când vine vorba despre îndulcire, nici nu se gândeşte să folosească zahărul.
Bărbatul a inventat tot felul de metode prin care să suplinească aroma dată de prăjeală. Iar când vine vorba despre îndulcire, nici nu se gândeşte să folosească zahărul.
Deserturi delicioase, îndulcite. cu sfeclă, în loc de zahăr. Şi tot soiul de mâncăruri gustoase, condimentate doar cu ingrediente simple. Alex ştie exact ce vrea să obţină la final. Preparate sănătoase, dar pe principiul bucătăriei gourmet. Pentru asta, tânărul pregăteşte carnea, în vid.
O tehnică inventată de bucătarii francezi şi folosită în restaurante de top din întreaga lume. Singurul dezavantaj e că. durează. Spre exemplu, pieptul de pui se fierbe la 63 de grade. Iar asta durează între o oră jumătate şi două ore şi jumătate. În timp ce găteşte sănătos, Alex explică şi de ce a renunţat la uleiul de floarea soarelui. Prin prăjire, mare parte din nutrienţii alimentelelor se distrug.
- "Ţinutul tinereții veșnice", unde 1 din 10 locuitori trăiesc până la 100 de ani. Toți mănâncă acelaşi lucru
- O floare rară, care rezistă aproximativ o săptămână, a apărut în Lunca Timișului
- O nouă şansă pentru un căprior lovit şi abandonat pe şosea. Helga, o şoferiţă cu inima de aur, l-a salvat de...
- Imagini spectaculoase surprinse în parcurile din Tokyo. Florile de cireş au transformat locul într-un peisaj de...
- O plantă rară, păzită zi și noapte într-o pădure din Târgu-Jiu. Cristi: "I se mai spune și floarea de șah"
E cel mai potrivit pentru pieptul de pui. Nu simplu ci cu roşii, ceapă, usturoi zdrobit şi un strop de piper. Sosul fierbe la foc mic timp de 6-7 minute. Iar rezultatul este delicios. După ce a lucrat 15 ani în restaurante din Sibiu, dar şi din Germania, tânărul şi-a deschis propriul local la noi. Conceptul este unul nou pentru România.
Se numeşte "healthy take away", în traducere- mâncare sănătoasă, la pachet. Clienţii lui Alex sunt în mare parte corporatişti din vecinătate care preferă să ştie că prânzul de la serviciu e cel puţin la fel de sănătos ca cel pe care l-ar lua acasă.
Tânărul are şi un canal de youtube prin care încearcă să-i înveţe şi pe ceilalţi cum să gătească sănătos şi spectaculos.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰