Antena Meniu Search
x

"12 ani de sclavie" şi "Gravitiy", cele mai bune filme!

Filmele "12 ani de sclavie" şi "Gravity" şi-au împărţit anul acesta premiile Bafta, echivalentul britanic al Oscarurilor.

Vezi și

"12 ani de sclavie" a primit trofeele pentru cel mai bun film şi cel mai bun actor, iar "Gravity" a obţinut cele mai multe distincţii şi a fost declarat cel mai bun film britanic.

Distincţiile Academiei britanice de film şi televiziune sunt considerate o avanpremieră a premiilor Oscar, aşa că pe covorul roşu au păşit, ca de obicei, nenumărate vedete de la Hollywood.

Cel mai premiat film în gala de aseară a fost "Gravity", cu şase trofee din 11 nominalizări. Între acestea, premiul pentru regie şi trofeul celui mai bun film britanic, pentru că actorii sunt americani, a fost realizat în Anglia.

"Gravity" a mai fost premiat pentru muzică, imagine, sunet şi bineînţeles efecte speciale. Dar trofeul suprem i-a revenit altui film.

Regizorul şi coproducătorul filmului, Steve McQueen, a dedicat premiul. mamei sale.

Pentru acelaşi film, Chiwetel Eijofor a fost distins cu premiul pentru rol principal masculin.

"Blue Jasmine" i-a adus lui Cate Blanchett premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pe care l-a dedicat regretatului Philip Seymour Hoffman.

Premiile pentru roluri secundare le-au revenit lui Jennifer Lawrence pentru "Ţeapă în stil american" şi revelaţiei din "Căpitanul Phillips", debutantul Barkhad Abdi.

Laureata distincţiei din acest an este o actriţă britanică extrem de talentată, căreia ar trebui, probabil, să-i spun "Bunicuţo". 

Gravity şi 12 ani de sclavie sunt favorite şi la Oscar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » "12 ani de sclavie" şi "Gravitiy", cele mai bune filme!