Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Cornelia Catanga: voce de aur, familie de platina

Catanga, regina muzicii lautaresti, si-a deschis sufletul si cartea vietii pentru noi. De la sarmana fetita cu acordeonul, la vocea care a facut-o pe Romica Puceanu sa lacrimeze. De la barbatul care i-a oferit linistea, pana la copilul care ii ofera fericirea.

Vezi și

E suficient sa o asculti o data si ti se lipeste de suflet. O voce care transcede timpul si care duce nenumarati romani in cel mai frumos colt al amintirilor.

A doua casa a Catangai este printre lautari si petrecareti, in fum de tigara, in pahare de vin ciocnite, in mijlocul prietenilor. Fiul ei a implinit 20 de ani si e considerat un copil minune. Exact asa cum era vazuta si mama lui in urma cu 50 de ani: „Eu am inceput sa cant la varsta de sapte ani. La noua ani, prima mea aparitie pe scena in fata unui public, la un bal si la o nunta la care se canta trei zile si trei nopti, fara statii de amplificare”.

Era fetita cu acordeonul. Saraca, dar ambitioasa. Parasita de tata, dar ocrotita de iubirea imensa a mamei. A urmat-o la spectacole, apoi a inceput sa intre pe sub pielea celor mai mari artisti ai vremurilor.

La 11 ani, cand se afla la un spectacol la Comarnic, a fost lovita de o masina cu turisti italieni. Un accident care a inceput sa-i stinga din lumina ochilor, cu timpul. A fost operata de cei mai mari chirurgi ai tarii, toti fani ai muzicii fetei cu acordeonul.

La inceputul anilor '90 l-a cunoscut pe barbatul care avea sa-i schimbe viata. Ea - frumoasa muzicii lautaresti, el - un gentleman al romantelor.

Viata intrase pe fagasul fericirii. Insa a avut o cotitura grea. Un moment care a scris niste note grele pe portativul sufletului artistei: “Se intituleaza, lalele, lalele, e ziua maicutei mele. Si culmea, cand am facut acest disc, la trei luni de zile mi-a murit mama. .A fost emotionant”.

Era suferinta inevitabila. A primit la schimb o minune: “Iar dupa ce mi-a murit mama a venit pe lume, pe 2 iulie 1993, a venit Alexandru. Si a fost o mare bucurie, pentru ca eu avand o grava boala, o boala incurabila, pot sa spun, cu ochii de 42 de ani, medicii mi-au spus ca eu nu o sa am voie vreodata sa dau nastere la un copil”.

La fix 20 de ani dupa minune, in fata mamei, in fata tatalui, in fata prietenilor, Alexandru si-a dezvaluit surpriza, la o petrecere. A cantat jazz pentru parintii lui.

Ii plac melodiile de suflet ale mamei si romantele de inima ale tatalui. Dar inca de mic copil a fost atras de ritmurile unei lumi perfecte.

Catanga isi traieste visul. A cantat pentru atatea familii fericite, acum a venit momentul ca altii sa cante pentru familia ei. A venit momentul ca ea sa arunce cu banii in lautari. A venit momentul la care a visat inca de cand era mai mica decat acordeonul la care canta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri Mondene » SPECIAL! Cornelia Catanga: voce de aur, familie de platina