Antena Meniu Search
x

Leonardo DiCaprio protestează! Actorul a luat parte la un marş pentru climă şi anti-Trump, la Washington

Actorul Leonardo DiCaprio şi câteva de zeci de mii de americani au defilat la Washington, sâmbătă, de la Capitoliu şi până la Casa Albă, pentru a marca importanţa luptei împotriva încălzirii globale şi pentru a denunţa politicile retrograde demarate de preşedintele Donald Trump în această chestiune.

Actorul Leonardo DiCaprio şi câteva de zeci de mii de americani au defilat la Washington, sâmbătă, de la Capitoliu şi până la Casa Albă, pentru a marca importanţa luptei împotriva încălzirii globale şi pentru a denunţa politicile retrograde demarate de preşedintele Donald Trump în această chestiune.

”Marşul pentru climă” a avut loc într-un context politic agitat, în cea de-a 100-a zi a preşedinţiei lui Donald Trump, un miliardar climatosceptic, care a fost vizat de numeroase sloganuri şi extrem de criticat de către manifestanţi.

Leonardo DiCaprio a participat la acest marş, însoţit de un grup de amerindieni. ”Încălzirea globală e reală”, afişa o pancartă pe care starul hollywoodian o ţinea în faţa sa.

”Trump revine asupra legilor deja adoptate, vorbeşte despre ieşirea SUA din Acordul de la Paris (din decembrie 2015, n.r.), încearcă să relanseze industria petrolului şi a cărbunelui, deşi acestea sunt în declin, tot ce face este în opoziţie cu lucrurile pe care ar trebui să le facă”, a declarat Robert Siegel, un inginer din New York care a venit la Washington pentru a participa la acest marş.

Unele dintre pancarte făceau referire la celebrul slogan de campanie folosit de Donald Trump, ”Make America Great Again”, transformându-l în ”Make America Fresh Again”. Altele ironizau costurile ecologice generate de numeroasele weekenduri petrecute de Donald Trump în Florida, adăugând că palatul pe care preşedintele în deţine în Mar-a-Lago este ameninţat de creşterea nivelului apelor oceanului planetar.

”Noi reprezentăm majoritatea, chiar dacă nu ne aflăm în prezent la putere. Majoritatea populaţiei este de acord cu ideile promovate de acest marş”, a spus Bill Jenkins, un profesor de muzică, referindu-se la votul popular pierdut de Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie 2016.

Multe alte mesaje, afişate pe banderolele purtate de participanţi, promovau o economie ”mai verde”, care să acorde un loc mai consistent energiilor regenerabile. Altele avertizau în legătură cu pericolele generate de lipsa de acţiune, denunţând declaraţiile controversate făcute de Donald Trump.

Donald Trump a afirmat că dereglările sistemului climatic mondial reprezintă ”o farsă” şi ”un concept inventat de chinezi pentru a împiedica industria americană să fie competitivă”.

Kem Morawski, o pensionară care locuieşte în statul Maryland, consideră că obiectivul acestei mobilizări spectaculoase a americanilor care au participat la ”Marşul pentru climă” a fost acela de ”a arăta Congresului că există mulţi oameni, inclusiv în rândul electorilor, care sunt îngrijorate de încălzirea globală”.

Referindu-se la Donald Trump, pensionara americană spune că este sceptică: ”Nu sunt sigură că el ne va asculta”.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Mondene » Leonardo DiCaprio protestează! Actorul a luat parte la un marş pentru climă şi anti-Trump, la Washington