Antena Meniu Search
x

Moda, celebrată în muzeele Parisului

Zilele Modei de la Paris s-au deschis în forţă, cu prezentarea noii colecţii a casei Christian Dior. Spectatorii, printre care numeroase vedete, au fost invitaţi într-o lume de basm, în care puterea ar aparţine numai femeilor.

de Redactia Observator

la 21.01.2020, 11:18

Vezi și

Zilele Modei de la Paris s-au deschis în forţă, cu prezentarea noii colecţii a casei Christian Dior. Spectatorii, printre care numeroase vedete, au fost invitaţi într-o lume de basm, în care puterea ar aparţine numai femeilor. Un alt creator ilustru, Gianbattista Valli, a ales să-şi expună piesele vestimentare într-un muzeu, deschis publicului larg.

Grecia Antică a fost sursa de inspiraţie a colecţiei semnate de casa Christian Dior. Togile şi tunicile antice au devenit somptuoase rochii de seară care pun în valoare silueta.

Evenimentul s-a desfăşurat într-un decor deosebit: o uriaşă sculptură gonflabilă a Zeiţei Mame, realizată de o artistă americană, în grădina Muzeului Rodin.

Modelele au defilat pe fondul unor bannere cu inscripţii precum "Ce-ar fi ca femeile să conducă lumea?"

Uma Thurman, Sigourney Weaver, Bianca Jagger au fost câteva din celebrităţile care au dorit să cunoască noua colecţie a brandului intrat de mult în legenda modei.

În colecţia semnată Iris van Herpen, vechile tradiţii ale croitoriei s-au îmbinat cu tehnologia de ultimă oră. Mătasea decupată precis cu laserul s-a alăturat unor broderii manuale.

Creatoarea olandeză s-a inspirat din două surse neaşteptate: studii din secolul al nouăsprezecelea ale sistemului nervos şi formele unor vieţuitoare puţin cunoscute din adâncul oceanelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Mondene » Moda, celebrată în muzeele Parisului