Antena Meniu Search
x

Special! Janina, românca favorită a marilor designeri

A trecut vremea în care bloggerii erau priviţi ca nişte oameni cu prea mult timp liber şi care, neavând unde să se exprime, alegeau internetul pentru a-şi exprima convingerile! În ziua de azi, bloggerii au devenit persoane foarte influente.

Vezi și

Dar pentru asta ai nevoie de seriozitate, de dedicare şi - nu în ultimul rând - de studii de specialitate.

După cum nu poţi scrie despre maşini, dacă nu ai carnet de conducere, tot aşa nu poţi scrie şi despre modă, dacă singurul tău contact cu acest domeniu se reduce la urmăritul paradelor de modă din străinătate.

Janina Nectara a parcurs toate etapele, iar în acest moment este considerată a fiunul dintre cei mai importanţi bloggeri din fashion. Practic, un adevărat jurnalist de modă.

Aventura Janinei în lumea modei a început cu doar câţiva ani în urmă. Tocmai terminase facultatea.

De fapt, facultăţile, pentru că a făcut în paralel atât Marketingul în cadrul ASE, cât şi Ştiinţele Politice la SNSPA. Deci nimic legat de modă. Până la un moment dat.

Am o prietenă foarte bună la Paris care lucrează pentru casa de modă Chloe şi ea mi-a recomandat acest program intensiv de studiu de business în modă. Este de fapt un studiu de management al modei.  La Paris Fashion Institute am învăţat moda de la cei care o fac, de la personalităţi marcante în lumea modei. Şi-au împărtăşit din experienţă Karl Lagerfeld, Sonia Rykiel, Alaia, au fost foarte mulşi designeri celebri, Alexandre McQueen, povestește Janina.

Programul de studiu de business în modă s-a potrivit perfect cu studiile pe care le făcuse în ţară. Apoi i s-a deschis prima uşă. Un internship oferit de Godfrey Deeny, fondatorul Vogue L'Uomo şi critic de modă pentru The Financial Times şi Le Figaro.

Iar internshipul de acest gen înseamnă să mergi foarte mult pe teren. O misiune cât se poate de plăcută, pentru că - în cazul Janinei Nectara - a merge pe teren a însemnat să meargă la prezentări de modă, la finalul cărora să scrie recenzii.

Prima invitatie pe care am primi-o a fost de la Karl Lagerfeld şi era o invitaţi efoarte frumosă pe care scria în franceză extrem de elegant cum că: "Karl Lagerfeld o invită pe madame Janina Nectara" Era prima dată când auzaem sau citeam mixul acesta de cuvinte care suna foarte măgulitor. M-a impresionat foarte mult prezentarea, fiind şi prima şi neavând experienţă şi fiind în lumea aceea în care visează orice iubitor de modă să ajungă, povestește românca.

Nu doar să ajungă, ci şi să continue să înveţe şi să se perfecţioneze. Janina a făcut-o, iar în momentul în care s-a simţit suficient de bine pregătită, şi-a lansat propriul blog: Fashion Avec Passion.

Confirmarea a venit două luni mai târziu, când prestigiosul Harrods' Londra l-a declarat Blogul Săptămânii. Vi se pare puţin?!

Credeţi-ne, nu este. Mai ales că pe site-ul Janinei Nectara ai ce să citeşti.

Lucruri nteresante despre beauty, foarte multe noutăţi despre industria modei şi de fapt foarte multe lucruri din culise. Se pot întâlni cu mulţi dintre designerii pe care i-am cunoscut eu personal şi despre care pot citi chiar gândurile lor adresate pentru cititorii din România. Am făcut interviuri cu destul de multe personalităţi. Cu Manolo Blanik, cu John Richmond, cu Roberto Cavalli, cu Armani însă foarte scurt, cu Galiani, cu Zuhair Murad, Giambatista Vali şi sunt mai mulţi.

Aşa se face că site-ul Janinei Nectara este permanent în atenţia marilor designeri ai lumii.

Foarte mulţi dintre ei au ales blogul Fasion Avec Passion să îşi transmită live prezentările de modă. Spre exemplu Burberry, Roberto Cavalli, Armani Gucci, Armani Chervino, Aquilano Rimondi.

Sunt foarte măgulită că au ales Fasion Avec Passion. Spre exemplu în cauzul Armani a fost atât o premieră naţională cât şi o exclusivitate.

Aşa că nu este de mirare că Giorgio Armani a invitat-o să fie protagonista unui videoclip de prezentare a casei sale de modă. Apoi a venit rândul lui Roberto Cavalli să fie vrăjit de româncă.

Chiar ieri am primit un sms de la el, de la Roberto Cavalli care îmi spunea că mă aşteaptă la Milano şi că doreşte să îmi arate colecţia lui personal pentru că acum se desfăşoară Săptămâna Modei la Milano.

Ce s-a schimbat în viaţa Janinei? Din tânăra internă care alerga de la o paradă de modă la alta ca să scrie articole, s-a transformat în tânăra care stă în primul rând la prezentările de modă. Continuă să scrie, dar pentru propriul blog. Iar părerea ei contează.

În plus, este o prezenţă constantă în paginile revistelor de profil precum Vogue, Harper's Bazaar sau ale publicaţiilor New York Times şi Le Figaro. Explicaţia este simplă. Este întotdeauna excelent îmbrăcată.

Nu, nu dă o avere pe haine. Ţinutele sunt puse la dispoziţie de designerii care insistă să o vadă în primul rând.

Am fost invitată de foarte multe ori de către Roberto Cavalli în showroomul lui. Este o clădire imensă în centrul oraşului Milano, unde colecţiile sunt aşezate pe sezoane, pe ani.  Pentru showrile lui de modă şi-a dorit ca eu să port una dintre creaţiile respective, povestește Janina.

A ajuns prima oară în showroomul Cavalli cu două săptămâni înaintea decernării premilor Oscar.

Erau pe manechine rochiile destinate lui Kylie Minogue, Jenifer Lopez, Sharon Stone. Nu ştiam iniţial cui sunt destinate şi atunci mi-am ales-o chiar pe cea care trebuia să ajungă către Sharon Stone. Ei au fost foarte drăguţi şi mi-au spus că aceea e pentru Sharon Stone, dar eu pot să-mi aleg orice altceva. Erau atât de multe încât chair a fost foarte greu. Am stat foarte mult timp să-mi aleg câteva ţinute.

Dar acele ţinute au fost atât de inspirat alese, încât Vogue Mexic - în momentul în care a realizat un articol despre VIP-urile de la prezentările de modă din Milano - a inclus-o pe Janina Nectara printre vedetele show-ului Roberto Cavalli.

Alături de ea, Monica Bellucci - la Dolce & Gabbana, Salma vedetele show-ului Roberto Cavalli, alături de Monica Bellucci prezentă la Dolce&Gabbana, Salma Hayek la Gucci, Jannet Jackson şi Prinţesa Charlene de Monaco la defilarea Armani.

Recent, Gucci a decis ca Janina să fie ambasador în România al proiectului său umanitar, Chime for Change.

În această mişcare umanitară sunt implicate mai multe vedete internaţionale: de la Madonna şi Jennifer Lopez, până la Eva Longoria, Julia Roberts, Ben Affleck, Cameron Diaz sau Bill Gates şi Prinţul Harry al Marii Britanii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » Special! Janina, românca favorită a marilor designeri