Antena Meniu Search
x

Video Circ şi înjurături pe holurile din Parlament. Mutările la care a apelat PNL pentru ca Florin Cîţu să rămână premier

România este în plin scandal politic. Criza care macină coaliţia de câteva zile deja se adânceşte. Miniştrii USR PLUS şi vicepremierul Dan Barna şi-au anunţat demisia din Guvern. 

de Larisa Bernaschi

la 06.09.2021, 20:09

Vezi și

Se duc lupte pe toate fronturile pentru ca Florin Cîţu să rămână la Palatul Victoria. Timp de trei zile deputați și senatori PNL au încercat să convingă semnatarii moțiunii de cenzură să își retragă susținerea.

George Simion, AUR: Domnul Florin Roman l-a sunat pe colegul meu Daniel Gheorghe Rusu. Domnul Bogdan Gheorghiu l-a sunat pe colegul meu Florin Puşcaşu.  Cred că suntem singurul partid care spunem cu nume şi prenume ce telefoane am primit.

Ionuț Moșteanu, purtător de cuvant USR: Și se mai întâmplă ceva. Zilele astea și acum, în timp ce vorbim. Parlamentarii sunt sunați să-și retragă semnăturile. Sunt sunați de membri ai echipei Florin Cîțu să-și retragă semnăturile, promițându-le lucruri.

Daniel Gheorghe Rusu, deputat AUR: Nu mi-a promis domnul Roman nimic. Mi-a spus doar "Daniele, mai gândește-te încă o dată. Părerea mea este să nu semnezi." I-am spus că am semnat deja.

Pe acelaşi subiect

Florin Roman nu recunoaşte nimic. 

Florin Roman: Nu am sunat niciun parlamentar de la AUR. Am fost sunat de un parlamentar de la AUR. Şi pot face dovada acestui lucru. Am fost sunat, nu am sunat niciun parlamentar.

PNL a cerut verificarea semnăturilor de pe moţiunea de cenzură

Pentru că nu au reușit să convingă semnatarii moțiunii să se retragă, liberalii au trecut la planul B: cer ca toate semnăturile să fie verificate. Ultimul care a aflat este chiar președintele PNL, Ludovic Orban. 

Scandalul din ședința conducerii parlamentului a fost transmis live pe facebook de George Simion. 

Circul şi înjurăturile au continuat pe holurile din Parlament. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Social democraţii au fost spectatori.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD: Să-și dea demisia, să treacă în opoziție, și intrăm în cu totul alt scenariu. Până atunci, refuzăm să fim folosiți drept măciucă în a-și rezolva și a-și retrasă hărțile de putere.

În final votul a fost clar: 9 parlamentari din echipa Cîţu au votat pentru verificarea semnăturilor, 7 au votat împotriva, iar Ludovic Orban şi reprezentantul minoritatilor naţionale s-au abţinut de la vot. 

Florin Roman: S-a terminat. Votul a fost de 9 la 7. Nu mai există moțiune cel puțin 2 săptămâni.

Bucuria echipei castigatoare a durat doar putin. Propunerea nu a intrunit numarul necesar de voturi. Asa ca sedinta conducerii parlamentului se reia din nou marti.

Ludovic Orban: Voi mai convoca o reuniune a BPR, dupa care voi comunica guvernului depunerea motiunii.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a chemat astăzi pe Florin Cîţu la Palatul Cotroceni, pentru a discuta criza politică. Potrivit unor surse liberale nu s-a pus problema demiterii, ba mai mult şeful statului s-ar fi angajat în medierea conflictului. Mâine, preşedintele i-a convocat la Cotroceni pe liderii USR PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Circ şi înjurături pe holurile din Parlament. Mutările la care a apelat PNL pentru ca Florin Cîţu să rămână premier