Antena Meniu Search
x

Video Cum a ajuns AUR să devanseze PNL în sondaje. Topul partidelor cu care ar vota românii

Neînţelegerile din Coaliţie au generat o ascensiune surprinzătoare a celor de la AUR. În cel mai recent sondaj INSCOP, formaţiunea care a intrat în Parlament abia în urmă cu 2 ani ar obţine 20,6 la sută din voturi.

de Redactia Observator

la 28.01.2022, 11:59

Vezi și

Procentul plasează AUR pe locul al doilea, după PSD, care ar primi 34.4 la sută din voturi. Formaţiunea condusă de George Simion i-a devansat, însă, pe liberali, care sunt la guvernare.

Popularitatea AUR nu este chiar atât de neaşteptată, daca privim lectiile istorice. În vremuri tulburi, formaţiunile care se plasează în extreme si au opinii radicale s-au bucurat de un mare succes. Cei de la AUR exploatează etno-naţionalismul, antiglobalizarea şi ortodoxia.

De asemenea, exprimă cât se poate de deschis o atitudine ostilă comunităţii LGBT, dar şi un dispreţ faţă de partidele cu vechime, partidele tradiţionale. Iar de la începutul pandemiei, membrii formaţiunii au mizat pe cartea de antivaxxeri.

Liste negre întocmite de AUR

Dar, dacă cineva încearcă să decreteze că AUR este o formaţiune extremistă, intră pe lista neagră. Pe pagina de Facebook a AUR a apărut, deja, un sondaj cu cele mai toxice publicaţii media care îşi permit să acuze partidul de extremism.

Premierul Ciucă a condamnat, tot pe Facebook, încercarea celor de la AUR de a intimida jurnaliştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri politice » Cum a ajuns AUR să devanseze PNL în sondaje. Topul partidelor cu care ar vota românii