Antena Meniu Search
x

Video Cum au "fentat" unii parlamentari ziua de 31 mai pentru a-și lua o minivacanță: "Ce ar însemna să venim luni, marţi să plecăm..."

Dacă ministrul Muncii nu le-a făcut pe plac, şi-au făcut singuri. Parlamentarii şi-au dorit punte cu ziua de 1 iunie, ca să se bucure de mai multe zile libere. Nu s-a putut oficial, aşa că s-au descurcat cum au putut. Senatorii şi deputaţii şi-au trecut ziua de astăzi zi de lucru în circumscripţie. Au promis că nu e vorba de chiul şi că vor munci în cabinetele lor din teritoriu. I-am verificat. 

de Adrian Obreja

la 31.05.2021, 20:45

Vezi și

Nici bine n-au trecut zilele libere de Rusaliile catolice, că aleşii s-au gândit să se mai odihnească puţin. Dacă în mod normal aveau trei zile de muncă pe săptămână, acum bifează doar una.

Virgil Guran, senator PNL: Ce ar însemna să venim luni, marţi să plecăm... un coleg din Botoşani vine luni, marţi ajunge la Botoşani la manifestările pentru ziua copilului, miercuri vine înapoi. Ar trebui să stea numai pe drumuri.

Şi ca nu cumva să obosească prea mult pe drum, aleşii au găsit repede o soluţie. Au mutat ziua de activitate în circumscripţie, care era de regulă joia, pentru ziua de astăzi. Şi uite aşa au legat patru zile în care nu pun piciorul în Parlament. 

Reporter: Pe 31 mai nu este nicio sărbătoare...

Ştefan Pălărie, senator USR: Corect. Dar din nou a fost modificat programul de lucru...eu nu pot să contest decizia biroului permanent. Nu este zi liberă, este zi de activitate în teritoriu.

În cabinetele parlamentare bate vântul

Acolo am mers şi noi. Prima uşă la care am bătut este cea a deputatului PSD Marius Mărgărit. Nu era acolo. Ce-i drept, nici când e în Parlament, deputatul nu e prea vizibil. În acest mandat a luat cuvântul de două ori: când a depus jurământul ca deputat şi apoi ca membru în comisia SRI. Este cunoscut mai degrabă pentru activităţile sale extracurriculare, de unde i se trage porecla deputatul Tinder, după numele unei aplicaţii de întâlniri.

Nici la AUR nu se munceşte mai mult. Deşi ar fi trebuit să fie în cabinetele lor, deputaţii de Galaţi ai partidului au fost de negăsit. La cabinetele parlamentare ale domnilor deputaţi Scripnic şi Muncaciu nu este nimeni astăzi. Uşa este închisă. 

Chef de muncă am găsit însă la reprezentanţii Puterii

Bogdan Rodeanu, deputat USR: Dacă nu sunt aici în birou sunt într-o comună discutând cu un preşedinte de filială. 

George Stângă, deputat PNL: Am ţinut audienţe de azi dimineaţă cu cetăţenii şi acum lucrăm la un eveniment pe care trebuie să îl desfăşurăm săptămâna viitoare la Parlament. 

Este a patra vacanţă pe care parlamentarii o au în ultimele două luni. <CALENDAR> Senatorii şi deputaţii şi-au luat liber de Paştele catolic şi de cel ortodox, dar şi de Rusaliile catolice, adică în urmă cu o săptămână. Până la vacanţa mare care începe la 1 iulie, aleşii vor avea câteva zile libere şi de Rusaliile ortodoxe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Cum au "fentat" unii parlamentari ziua de 31 mai pentru a-și lua o minivacanță: "Ce ar însemna să venim luni, marţi să plecăm..."