Antena Meniu Search
x

Sfaturile politicienilor pentru studenţi, la început de an universitar: Ai carte, n-ai parte

Klaus Iohannis vrea universităţi ca afară. Studenţii adunaţi în marile centre universitare din ţară au primit mesaje diferite de la politicieni.

Vezi și

Klaus Iohannis vrea universităţi ca afară. Studenţii adunaţi în marile centre universitare din ţară au primit mesaje diferite de la politicieni.

Unii oameni politici i-au îndemnat să facă o facultate ca să reuşească în viaţă, în timp ce alţii le-au spus că o diplomă nu le garantează succesul în carieră.

Pentru a avea o tara ca afara, avem nevoie in primul rand de universitati ca afara, universitati care promoveaza adevarul, gandirea critica si moralitatea in toate activitatile lor, a subliniat şeful statului la deschiderea anului universitar.

Klaus Johannis a ales Constanţa, graniţa Uniunii Europene, pentru a fi alături de studenţi, în prima zi a noului an universitar. Piaţa Ovidiu a adunat studenţi de la trei universităţi, una dintre ele cu o tradiţie de 145 de ani.

De la malul mării, studenţii au aflat că România este pe ultimul loc în Europa, la numărul de diplome universitare. Învăţământul românesc ere nevoie de echilibru, le-a spus preşedintele ţării.

KLAUS IOHANNIS, preşedintele României:

Avem nevoie de inalti specialisti, dar si de meseriasi bine calificati.

Din Alexandria, unde Universitatea locală a împlinit 10 ani de activitate, bobocii au aflat de la preşedintele Camerei Deputaţilor ce-i aşteaptă după anii de studenţie.

LIVIU DRAGNEA, preşedintele Camerei Deputaţilor:

Nimeni nu o sa va angajeze doar pentru aveti o diploma, doar pentru ca ati terminat o facultate.

Un mesaj diferit au primit, însă, de la ministrul Educaţiei, prezent la deschiderea anului Universitar, la Iaşi.

LIVIU POP, ministrul Educaţiei:

Faceti o o facultate ca sa reusiti in viata!

Sunt studenţi care povestesc că au ales facultatea cu un scop bine stabilit, Iar unii dintre studenţi îşi doresc încă din primul an de facultate ca soarta să-i poarte dincolo de graniţele României.

M-aş duce în Elveţia să fac nişte cursuri după ce termin aici, spune Radu, un boboc din Buzău.

O altă studentă vede altfel lucrurile: Sincer, aş vrea să rămân în ţară, nu cred ca in alte tari e asa de bine precum se vorbeste. Nu aş vrea să promovez valorile româneşti în alte ţări.

Nici studenţii din străinătate veniţi să studieze în România nu vor să rămână să profeseze în ţara noastră.

Nicio problemă, le-au spus astăzi studenţilor politicienii.

LIVIU DRAGNEA, preşedintele Camerei Deputaţilor:

In primele zile unii mergeam in Delta la pescuit, nu va sugerez pentru ca pescuitul a devenit ceva periculos, altii mai prindeau cateva zile la mare.

De astăzi, o jumătate de milion de studenţi încep cursurile în peste o sută de universităţi de stat şi private din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Sfaturile politicienilor pentru studenţi, la început de an universitar: Ai carte, n-ai parte