Antena Meniu Search
x

Dacian Cioloş, mesaj pentru cei care i-au transmis că a fost atras într-o capcană prin desemnarea ca premier

Dacian Cioloş le-a răspuns susţinătorilor care i-au transmis că a fost atras într-o capcană prin desemnarea sa ca premier, spunând că doreşte să lămurească această situaţie, pentru a nu mai lăsa loc speculaţiilor şi îngrijorărilor care nu îşi au rostul.

De Cornel Preda la 12.10.2021, 17:05
Dacian Cioloş, mesaj pentru cei care i-au transmis că a fost atras într-o capcană prin desemnarea ca premier
Dacian Cioloş spune că societatea trebuie să iasă din fascinaţia jocului politic - Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Dacian Cioloş a scris pe Facebook că USR şi-a asumat o situaţie de criză, prin faptul că a acceptat să formeze noua majoritate parlamentară, şi a precizat că ideea că se câştigă timp printr-o astfel de nominalizare este o greşeală profundă.

"Am primit sute de întrebări și mesaje legate de nominalizarea mea ca premier în acest moment de criză. Cei care mi-au scris sunt îngrijorați că am fost atrași într-o capcană politică sau că mi s-a oferit această soluție pentru a mi se închide oportunitatea unei candidaturi prezidențiale. Îmi doresc să lămuresc această situație, pentru a nu continua speculații sau îngrijorări care nu-și au rostul.

Din perspectivă politică, trebuie să înțelegeți că suntem al treilea partid ca număr de mandate parlamentare, dar singurul care a prezentat o soluție politică la criza actuală. Nu suntem blocați în probleme interne, nu jucăm criza politică gândindu-ne la voturile de peste doi ani. Pur și simplu, am făcut ceea ce trebuie să facă un partid politic: să își asume o situație de criză și să răspundă pe măsura momentului în care ne găsim. Ideea că se câștigă timp printr-o astfel de nominalizare este o greșeală profundă. Nu suntem într-o situație de calm și bunăstare socială în care să ne permitem să tărăgănăm decizii măsurând cu șublerul ce avantaje ne ies dacă speculăm momentul. Noi am ales să acționăm", a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Care trebuie să fie priorităţile politicienilor

Pe acelaşi subiect

Dacian Cioloş mai afirmă că, din perspectivă personală, crede că ”ar trebui să existe mai multă îngrijorare pentru cei bolnavi şi care nu au loc în spitale sau de cum se vor plăti facturile în această iarnă”.

”Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera mea politică sau pentru candidatura mea la preşedinţie. Suntem în plină pandemie şi se pierd sute de vieţi omeneşti în fiecare zi, iar societatea noastră trebuie să iasă din fascinaţia jocului politic şi să se îngrijoreze pentru adevăratele motive.

Principala greşeală a politicienilor este că au crezut mereu că totul este despre ei. Guvernarea este despre cum se vor descurca românii în aceste luni dificile în care pandemia ameninţă pe fiecare dintre noi, iar facturile sunt o povară peste care unii dintre noi nu vor fi în stare să treacă”, spune Cioloş.

Dacian Cioloş, propus pentru funcţia de premier

Președintele Klaus Iohannis avut consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea viitorului prim-ministru. Șeful statului a discutat, pe rând, cu reprezentanții PNL, PSD, USR, AUR, UDMR și ai minorităților naționale. La final, şeful statului a decis ca Dacian Cioloş să fie premier.

Liderul USR Dacian Cioloş, premierul desemnat, a anunţat că miercuri va avea loc o primă întâlnire cu partenerii de coaliţie din PNL şi UDMR, privind formarea unei majorităţi care să voteze viitorul cabinet.

"Obiectivul este să pregătim un guvern rapid, care să lucreze pentru români şi să gestioneze situaţia de criză. Pentru asta vom apela la partenerii de coaliţie PNL, UDMR, minorităţi. Nu cred că aceste partide ar refuza discuţiile, pentru că ar însemna să prelungim o criză, inclusiv sanitară. Sunt convins că vor da dovadă de responsabilitate. (...) USR nu se teme să-şi asume guvernarea, situaţia gravă socială, sanitară, avem şi o iarnă grea. Important este să instalăm un guvern cât mai repede. Oferim responsabilitate şi cerem responsabilitate şi din partea partenerilor noştri cu care împărtăşim viziunea politică - PNL, UDMR şi minorităţi", a afirmat Cioloş.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Dacian Cioloş, mesaj pentru cei care i-au transmis că a fost atras într-o capcană prin desemnarea ca premier