Antena Meniu Search
x

Explicaţiile lui George Simion, după ce ar fi fost dat afară de la conferinţa suveraniştilor de la Madrid

La finalul lunii ianuarie, George Simion s-a lăudat pe Twitter că reprezintă România la Madrid, unde era organizat un summit al suveraniştilor. Liderul AUR chiar s-a fotografiat cu un europarlamentar şi lider al VOX, însă ar fi fost dat afară ulterior de la eveniment, întrucât nu apărea pe lista invitaţilor, conform unor informaţii Tomis News şi G4 Media.

de Redactia Observator

la 04.02.2022, 15:46

George Simion s-a dus la Madrid ca să discute cu simpatizanţii AUR din capitala Spaniei, dar şi cu Viktor Orban şi alţi lideri europeni suveranişti, cu ocazia unui summit organizat de partidul de extremă dreapta iberic VOX. George Simion s-a cazat la acelaşi hotel în care avea loc summitul, însă nu a fost lăsat să intre pentru că nu apărea pe lista invitaţilor.

Asta deşi, într-o postare pe Twitter, liderul AUR anunţa că e "mândru să reprezinte România, împreună cu Aurelian Pavelescu" la conferinţă, etichetând mai mulţi lideri europeni, din Spania, Polonia, Ungaria sau Franţa. Aurelian Pavelescu care reprezenta PNŢCD, partid fondator în România al gurpului suveraniştilor.

„El a avut niște discuții cu cei de la VOX, dar a avut loc un incident în holul hotelului și apoi spaniolii ăștia nu i-au mai răspuns la telefoane”, au spus pentru TOMIS NEWS surse de la summit. Simion ar fi refuzat să părăsească incinta hotelului, iar sancțiunile aplicate au fost pe măsură: escortat pe sus, amendat cu 3.000 de euro și interdicția de a se apropia de hotel la o distanță de minim 150 de metri, pe toată durata summitului.

George Simion ar fi fost dat afară de la o conferinţă a suveraniştilor, la Madrid

Twitter George Simion

Pe acelaşi subiect

Ce spune George Simion despre prezenţa la summit

De vină pentru "expulzarea" lui George Simion ar fi fost chiar el, care a postat pe Twitter o fotografie făcută cu un lider VOX, Jorge Buxade, în care l-a etichetat pe acesta şi susţinea că a semnat o declaraţie comună a suveraniştilor.

George Simion ar fi fost dat afară de la o conferinţă a suveraniştilor, la Madrid

Twitter George Simion

Pe de altă parte, George Simion neagă că a fost dat afară şi a explicat pentru G4Media.ro că postările de pe Twitter în care susține că se află la conferință nu sunt ale lui, ci ale echipei sale și că va cere să fie revizuite.

Într-un interviu acordat lui Dan Tapalagă, pentru G4Media.ro, George Simion a declarat că a avut trei întâlniri bilaterale şi că nu a susţinut niciunde că ar fi fost la conferinţă.  "Este și normal să nu fi participat la acest eveniment. Eu am fost cazat la acel hotel și am avut mai multe întâlniri în marja evenimentului. Nu aveam ce căuta la evenimentul propriu-zis pentru că nu avem europarlamentari", a declarat Simion.

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a confirmat la rândul lui pentru G4Media.ro, că ”a fost chestionat dacă George Simion este sau nu în delegația noastră”. Pavelescu susține că Simion nu a intrat împreună cu el la conferință și că nu știe cum a s-a întâmplat acest lucru, deoarece co-președintele AUR nu figura pe lista PNȚCD trimisă în avans organizatorilor.

Potrivit unor surse G4Media.ro, Simion ar fi insistat totuși pe lângă VOX să primească o invitație la summit-ul de la Madrid, însă reprezentanții partidului spaniol i-ar fi transmis că toți membrii grupului conservator trebuie să fie de acord. Or, FIDESZ s-ar fi opus participării AUR, din cauza ieșirilor anti-maghiare ale unor reprezentanți AUR. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Explicaţiile lui George Simion, după ce ar fi fost dat afară de la conferinţa suveraniştilor de la Madrid