Antena Meniu Search
x

Florian Coldea, audiat 8 ore de Comisia SRI: "Atracţia pentru mister şi poveşti cu spioni riscă să se transforme în vânătoare de vrăjitoare"

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a fost audiat 8 ore de Comisia de control parlamentar al activităţii SRI.

Florian Coldea, audiat 8 ore de Comisia SRI: "Atracţia pentru mister şi poveşti cu spioni riscă să se transforme în vânătoare de vrăjitoare" - hepta

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a declarat, la finalul audierilor din Comisia de control parlamentar al activităţii SRI, care au durat aproximativ opt ore, că a oferit "răspunsuri proactive" la toate întrebările şi că şi-a rezervat dreptul de a reveni la comisie cu noi detalii.

El a spus că s-a discutat "şi despre sintagmele cu care astăzi este redefinit statul de către unele voci" şi că nu înţelege această sintagmă, ci se poate referi doar la "statul vertical", pe care l-a "servit puternic în slujba României". Florian Coldea a mai susţinut că înţelege "atracţia pentru mister şi poveşti cu spioni", însă "aceste demersuri, care merg dincolo de lupta politică, riscă să se transforme în vânătoare de vrajitoare, care afectează instituţiile fundamentale ale statului".

La finalul audierilor, care au început la ora 11.00 şi s-au încheiat în jurul orei 19.00, Fliorian Coldea a susţinut o declaraţie de presă, spunând că, deşi au fost audieri lungi, acestea vor continua la o dată care va fi stabilită împreună cu Comisia SRI.

El a susţinut că a explicat în detaliu care sunt procedurile şi modul de relaţionare cu toate aceste categorii de interlocutori cu care conducerea SRI a interacţionat atât formal, cât şi informal, dar "strict în limitele şi spiritul legii şi al regulamentelor militare".

El a spus că "siguranţa României, aşa cum o resimt cetăţenii ei astăzi, nu este un dat, aşa cum extrem de mulţi consideră, ci este rezultatul unor eforturi instituţionale şi al unor sacrificii individuale şi personale".

În cadrul comisiei de control parlamentar al activităţii SRI au fost audiaţi până acum preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul şef al SRI, actual ambasador în Statele Unite, George Maior, urmând să fie chemat la comisie şi fostul preşedinte Traian Băsescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri politice » Florian Coldea, audiat 8 ore de Comisia SRI: "Atracţia pentru mister şi poveşti cu spioni riscă să se transforme în vânătoare de vrăjitoare"