Antena Meniu Search
x

Cum au interpretat politicienii importanţi rezultatele de la europarlamentare

Pierderea libertăţii este a doua lovitură cruntă, pe care Liviu Dragnea a primit-o în ultimele 24 de ore. Sub conducerea lui, PSD  este marele învins al alegerilor europarlamentare. Rezultatele scrutinului sunt spectaculoase şi, în acelaşi timp, surprinzătoare.

de Redactia Observator

la 27.05.2019, 19:49

Vezi și

Pierderea libertăţii este a doua lovitură cruntă, pe care Liviu Dragnea a primit-o în ultimele 24 de ore. Sub conducerea lui, PSD  este marele învins al alegerilor europarlamentare. Rezultatele scrutinului sunt spectaculoase şi, în acelaşi timp, surprinzătoare. Partidele de Opoziţie au răsturnat balanţa Puterii. Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, prezenţa la urne a fost un record.

Prima reacţie de după vot a venit de la Klaus Iohannis, preşedintele României, care a transmis următorul mesaj: "Ruşine PSD! La Europarlamentare, rezultatele reflectă dorinţa electoratului. Este clar că acest, cum am mai calificat, accident al democraţiei Româneşti, care este guvernarea PSD, trebuie să dispară. În urma acestui rezultat Guvernul PSD trebuie să plece". 

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a transmis următorul mesaj: "Le spun clar celor care sunt astăzi la guvernare: Plecaţi acasă repede! Daţi-vă demisia mâine că altfel veţi fi daţi la o parte de oameni".

Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, anunţa, după prezentarea rezultatelor, că "le cer tuturor colegilor mei să ţină unit partidul. De asemenea, îi solicit doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă ca nu care cumva să-şi depună mandatul indiferent de presiunile şi ameninţările lui Iohannis, poate şi ale altora".

Dacian Cioloş, fost premier, anunţa că "Alianţa 2020 va candida şi la prezidenţiale. Este un proiect al Alianţei, iar proiectul acesta are ca obiectiv să obţinem guvernarea pentru că de acolo trebuie să înceapă schimbarea".

Fostul premier Victor Ponta anunţa şi el că "sunt sute de mii de oameni care au avut încredere în noi chiar dacă am pornit această bătălie în ultimul moment".

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a spus că "noi ne-am fixat un obiectiv de număr de voturi. Acel obiectiv era calculat pe o participare la vot care ar fi urmat să fie între 30, maxim 35 la sută. Participarea aceasta record sigur că ne diminuează ponderea". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Cum au interpretat politicienii importanţi rezultatele de la europarlamentare