Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis anunţă joi seara noul premier desemnat: "Baronii roşii vor înapoi la banul public"

Klaus Iohannis, preşedintele României, a oferit, miercuri seara, o primă reacţie oficială după ce Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.02.2020, 18:55

Iohannis mizează pe alegeri anticipate
Klaus Iohannis anunţă joi seara noul premier desemnat - Hepta

Klaus Iohannis, preşedintele României, a oferit, miercuri seara, o primă reacţie oficială după ce Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură.

Iohannis a ţinut să precizeze, printre altele, că lucrurile se vor mişca pe repede înainte urmând ca "joi să avem o sesiune de consultări la Palatul Cotroceni, începând cu ora 12.00, urmând ca cel mai probabil joi seara, după terminarea acestor consultări, să revin în faţa dumneavoastră cu propunerea de premier".

Klaus Iohannis dă asigurări că "instituţiile statului rămân solide şi vor funcţiona ca şi până acum, inclusiv Guvernul, chiar dacă va avea mai puţine atribuţii. Eu sunt garantul că instituţiile statului funcţionează în continuare".

Iohannis nu a ezitat să-i atace pe rivalii de la Partidul Social Democrat spunând despre aceştia că "este inadmisibil să pierdem timpul pentru că avem un PSD care nu doreşte reforme. Avem o majoritate în esenţă PSD-istă care se opune cu toate eforturile acestor reforme de a îmbunătăţi guvernarea".

Iohannis i-a atacat în termeni duri pe liderii PSD spunând despre aceştia că "baronii roşii nu vor decât să revină la banul public".

Preşedintele României anunţă că "cea mai bună soluţie este să ne întoarcem la electorat, deci sunt adeptul alegerilor parlamentare", însă ia în calcul şi varianta conform căreia majoritatea partidelor să nu fie de acord cu o asemenea variantă.

În acest caz, Iohannis anunţă că "voi insista ca în continuare să fie votat un guvern cu agendă reformatoare şi care să fie construit de şi în jurul Partidului Naţional Liberal".

De altfel, Iohannis a lăudat Guvernul Orban spunând despre acesta că "venea cu foarte mult entuziasm şi energie pe un val popular pozitiv. Venea cu măsuri pentru România, cu reforme, cu proiecte pentru autostrăzi sau spitale".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis anunţă joi seara noul premier desemnat: "Baronii roşii vor înapoi la banul public"