Antena Meniu Search
x

Iohannis, către elevii soţiei sale: "Vedeţi că până şi greva are ceva avantaje!" Cum comentează Carmen Iohannis greva profesorilor

Greva profesorilor. În timp ce mii de dascăli din toată ţara au protesat, la Sibiu, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, l-au primit pe preşedintele Germaniei. Cei trei s-au pozat alături de copii la Colegiul Național Samuel Von Brukenthal, unde Klaus Iohannis a fost profesor de fizică, înainte de a deveni primarul Sibiului. Iar Carmen Iohannis încă predă acolo limba engleză. Referitor la greva cadrelor didactice din toată ţara, prima doamnă a declarat că nu face politică. 

de Redactia Observator

la 25.05.2023, 19:09

Vezi și

Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele german, Frank-Walter Steinmeier au fost joi într-o vizită la Sibiu. La ieşirea din sediul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) cei doi şefi de stat au fost aşteptaţi de Carmen Iohannis, alături de câţiva dintre elevii din clasa sa, potrivit news.ro. Klaus Iohannis i-a invitat pe elevi să facă o fotografie şi a glumit, spunându-le: "Vedeţi, până şi greva are ceva avantaje", referitor la faptul că nu au cursuri din cauza grevei profesorilor. 

Declaraţia preşedintelui vine în ziua în care sindicatele din educaţie au respins oferta Guvernului şi au anunţat continuarea grevei generale, iar mii de profesori au ieşit în stradă, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, pentru a-şi striga revendicările.

Şeful statului l-a întâmpinat pe Frank-Walter Steinmeier la Primăria Municipiului Sibiu. Cei doi au avut o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii germane din România şi au făcut o vizită la Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal. La ieşirea din sediul FDGR, cei doi şefi de stat au fost aşteptaţi de Carmen Iohannis, alături de câţiva dintre elevii din clasa sa.

Carmen Iohannis este dirigintă la o clasă a IX-a la Colegiul Gheorghe Lazăr, aflat în imediata apropiere a sediului FDGR. Întrebată dacă susţine greva profesorilor, Carmen Iohannis a afirmat că nu face politică şi este acolo alături de elevii ei pentru a-i întâmpina pe cei doi preşedinţi.

Şeful statului a vorbit cu elevii şi au făcut o fotografie împreună cu preşedintele german. După fotografie, preşedintele le-a spus copiilor: "Vă doresc o zi şi o plimbare frumoase. Vedeţi că până şi greva are ceva avantaje", a spus în glumă preşedintele Iohannis. 

Sindicatele din Educaţie au organizat, joi, un protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti, pentru a susţine greva generală declanşată de la începutul săptămânii. Sindicaliştii au anunţat că resping oferta de până acum a Guvernului, pe care o consideră jignitoare, iar greva va continua. Proteste au avut loc şi în alte oraşe din ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Iohannis, către elevii soţiei sale: "Vedeţi că până şi greva are ceva avantaje!" Cum comentează Carmen Iohannis greva profesorilor