Antena Meniu Search
x

Video Câmpenească la ROMEXPO. Liberalii s-au omenit cu mici, shaorma și hamburgeri, în așteptarea "fumului alb" de la Congres

Dacă n-au avut un festival al democraţiei, liberalii au pus totuşi de-un... festival. În parcarea de la ROMEXPO grătarele au mers la foc continuu. Liberalii s-au tratat cu mici, grătare şi shaorme. Atât de bine s-au simţit la terase, că mulţi nici n-au mai intrat să-şi asculte liderii. Oricum au venit cu votul gata stabilit. 

de Denisa Morariu-Tamaş

la 25.09.2021, 20:50

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De la depărtare, congresul PNL ar fi putut fi la fel de bine un festival al micilor. Mititeii au sfârâit pe grătarele încinse de dimineaţa până după-masa. N-au lipsit hamburgerii şi shaormele. Plecaţi de cu o seară înainte din toate colţurile ţării, liberalii s-au omenit bine înainte să-şi aleagă noua conducere. Tentativele timide de discuţii serioase sunt ignorate. Mai întâi, mâncarea. 

La câmpenească se strecoară abil şi Ludovic Orban. Candidatul la şefia PNL se alătură glumelor, strânge mâini şi ascultă doleanţe. Din când în când, îşi trage masca sub bărbie să fumeze. 

Romeo Vasuiu: consilier local PNL Vaslui: Concurența din partid sperăm că astăzi se va rezolva. 

Pe acelaşi subiect

Eu știu, dispute din asta cât mai puține și să fim mai uniți că să facem ceva pentru poporul nostru.

Claudia Ramona Pop, președinte PNL Sector 5: S-au stabilit și taberele, fiecare știe ce are de făcut, își cunoaște tabăra lui.

Pentru delegaţii din ţară, congresul de la Bucureşti a fost ca o excursie

La poarta principală, câţiva protestatari îi întâmpină pe liderii PNL jucand golf. Pentru liberali bătălia e una a ideilor, pentru mireni... lupta e pe ciolan. Un grup mic de protestari a contestat congresul care a adunat 5.000 de oameni în plină pandemie. La intrare, îmbulzeală şi nervi. Se verifică liste, certificate şi teste anti COVID.

Claudiu Năstase, secretar general PNL Bacău: Suntem pozitivi toți.

Reporter: Deși testele arată pe dos?

Claudiu Năstase, secretar general PNL Bacău: Nu, pozitiv sigur. Da, testele arată pe dos. Dar suntem pozitivi că după ziua de astăzi să fie ok.

Afară la grătar, în timp ce Klaus Iohannis lua cuvântul

Teodor Stolojan e cel însărcinat să le atragă atenţia peneliştilor bucuroşi de revedere să păstreze distanţa. Doar că lumea pare că nu îl ascultă. Euforia întâlnirii trece rapid. Chiar şi în timpul discursului preşedintelui Klaus Iohannis ia cuvântul, membrii PNL stau la grătar. Sub pretextul că sunt obosiţi şi nemâncaţi, aşteaptă la exterior să iasă fumul alb pe hornul congresului.

Înăuntru sala se împarte în două, ca întregul partid. Congresul PNL n-a facut doar răni politice. Un liberal a căzut de pe scena de la ROMEXPO și a plecat de la marea întrunire liberală, pe targă, direct la spital.

Congresul PNL le-a amintit multora de demonstraţiile de putere ale... social-democraţlor. Şi cum traseismul e boală veche a politicii româneşti, pe Facebook o glumă a făcut furori: jumătate din liberalii de la congres s-au cunoscut, tot la ROMEXPO... la congresul PSD! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri politice » Câmpenească la ROMEXPO. Liberalii s-au omenit cu mici, shaorma și hamburgeri, în așteptarea "fumului alb" de la Congres