Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea, declarații despre o eventuală candidatură la prezidențiale

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a convenit cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că vor prezenta un candidat comun la prezidențiale, după alegerile europarlamentare din mai. Anunțul a fost făcut sâmbătă, 9 martie, la Slobozia.

de Redactia Observator

la 09.03.2019, 17:52

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea nu exclude o candidatură la prezidențiale - Mediafax Foto via Hepta

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a convenit cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că vor prezenta un candidat comun la prezidențiale, după alegerile europarlamentare din mai. Anunțul a fost făcut sâmbătă, 9 martie, la Slobozia.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Liviu Dragnea a evitat un răspuns tranșant. ”Sigur nu voi candida la europarlamentare”, a spus președintele Camerei Deputaților.

Când jurnaliştii au revenit asupra faptului că nu exclude o candidatură pentru funcţia de preşedinte, Dragnea a spus: ”Nu vorbesc de candidatură la prezidenţiale, cu nimeni, niciunde, nicicând. După europarlamentare, discutăm. Am convenit cu domnul Tăriceanu ca, după alegerile europarlamentare, împreună, să prezentăm un candidat comun care să fie susţinut de alianţă”.

Nici Tăriceanu nu este hotărât dacă va candida la alegerile prezidenţiale, dar a declarat că trebuie găsită cea mai bună formulă pentru ca actuala coaliţie să-l învingă pe Klaus Iohannis.

Modificări la OUG 114

Președintele PSD a vorbit și despre Ordonanța de urgență 114. Acesta a spus că au avut loc discuții cu reprezentanţi ai sistemului bancar şi ai firmelor care administrează pensiile din Pilonul II, ajungându-se la anumite înţelegeri.

Liviu Dragnea a mai precizat că săptămâna viitoare se vor mai purta discuţii cu firmele din sistemul energetic şi cele de telefonie, iar în săptămâna care începe cu 18 martie s-ar putea adopta o ordonanţă care să modifice OUG 114.

Am avut în ultima perioadă întâlniri pe domeniul bancar şi lucrurile au avansat către o soluţie acceptată de ambele părţi, în condiţiile în care nu renunţăm la obiectivele noastre care au generat ordonanţa 114. Ne interesează ca sistemul bancar să investească mai mult în economia românească, să sprijine dezvoltarea economică şi împreună am găsit un mecanism de stimulare a acestui lucru, plecând şi de la ideea că este o diferenţă foarte mare între depozitele populaţiei care sunt în bănci şi nivelul de creditare. Diferenţa este foarte mare şi împreună am stabilit că se pot face paşi importanţi ca obiectivele pe care le-am avut în vedere - condiţiile de creditare să fie mai bune pentru firme şi pentru persoane fizice, nivelul de intermediere financiară să crească, băncile să investească mai mult în creştere economică”, a declarat Liviu Dragnea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea, declarații despre o eventuală candidatură la prezidențiale