Antena Meniu Search
x

Lucian Bode: Tragedia din Bolintin Vale a scos la iveală putregaiul din sistem. Sunt polițiști în cârdășie cu politicieni și cu infractori

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vorbit, luni, despre situația dramatică din Bolintin Vale, unde oamenii sunt terorizați de clanurile interlope, culminând cu uciderea unui bărbat, tatăl a doi copii. ”Tragedia de la Bolintin Vale a scos la iveală putregaiul din sistem”, a spus ministrul, precizând că i-a cerut șefului Inspectoratului General al Poliției o evaluare a tuturor inspectoratelor județene.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 11:24

Lucian Bode: Tragedia din Bolintin Vale a scos la iveală putregaiul unui sistem în cârdășie cu infractorii
Lucian Bode: Tragedia din Bolintin Vale a scos la iveală putregaiul unui sistem în cârdășie cu infractorii - Hepta

Ministrul Lucian Bode spune că a cerut echipei de la conducerea Inspectoratului de Poliție din Giurgiu să își facă propria evaluare. Totodată, Bode a spus că a dispus șefului Poliției Române să declanșeze o evaluare managerială la nivelul fiecărui inspectorat de Poliție. 

”Tragedia din orașul Bolintin Vale a scos la iveală putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an, în ultimii 30 de ani. Resurse umane insuficiente, câteodată în cârdașie cu puterea politică locală, câteodată în cârdășie cu infractorii”, a spus Lucian Bode, într-o conferință de presă.

Măsurile anunțate de Lucian Bode după tragedia din Bolintin

Bode a spus că în România sunt sute de comunităţi precum cea din oraşul Bolintin Vale, unde sunt aproape 15.000 de locuitori, iar la ultimul recensământ a reieşit că aproximativ 15 la sută din populaţie este activă. "Ceilalţi nu sunt nici şomeri, nici nu înregistrează alte venituri. Şi ne punem întrebarea, evident, din ce trăiesc şi avem şi răspunsul, de unde aceste cifre alarmante pe zona infracţionalităţii, a furturilor", a adăugat Bode.

Pe acelaşi subiect

Ministrul a spus că a dispus "măsuri rapide", care au dus la finalizarea fără incidente a protestului de la Bolintin Vale, "încă din seara zilei de miercuri". El a adăugat că echipele Poliţiei şi Jandarmeriei continuă "inventarierea" tuturor problemelor oraşului Bolintin Vale, iar la final sunt obligate să propună un plan de măsuri.

"Am demarat în 2021 un amplu proces de reformă la nivelul MAI, la nivelul structurilor MAI. Voi continua să fac tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru profesionalizarea, pentru responsabilizarea şi pentru modernizarea tuturor structurilor MAI. Am dispus şefului Poliţiei Române să realizeze de urgenţă o evaluare managerială la nivelul fiecărui inspectorat judeţean de Poliţie, care să vizeze identificare tuturor problemelor care pot conduce la situaţii similare celei de la Giurgiu. În final, vă spun foarte clar: voi continua să dispun măsuri care să ducă la o curăţenie în propria noastră ogradă. Aşa cum ştiţi, pădure fără uscături nu există, dar indiferent despre cine ar fi vorba, de funcţie, ce grad are, aceste măsuri  pe componenta de integritate, de profesionalism vor fi luate şi în anul 2022", a subliniat Bode.

Un șofer de microbuz a fost ucis la Bolintin Vale, după ce a fost lovit cu o piatră în cap

Lucian Bode spune că nu a ieșit public după cele două tragedii, accidentul în care a murit Raisa și uciderea bărbatului din Bolintin Vale, că a dorit să ”responsabilizeze mai mult actul de comandă”, cei care gestionează direct structurile MAI fiind cei care trebuie să îşi asume acest rol. 

Autorităţile anunţau, vineri, că au instituit în oraşul Bolintin Vale "o zonă specială de siguranţă publică", în urma protestelor localnicilor care reclamă lipsa de implicare a autorităţilor în situaţia în care o familie îi terorizează, iar un membru al acestei familii a ucis, lovind cu o piatră în cap, un bărbat, şofer de profesie, tatăl a doi copii.

”Voi continua să dispun măsuri care să conducă la o curățenie în propria ogradă. Pădure fără uscături nu există”, a mai spus Lucian Bode.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri politice » Lucian Bode: Tragedia din Bolintin Vale a scos la iveală putregaiul din sistem. Sunt polițiști în cârdășie cu politicieni și cu infractori