Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură: PSD vrea să fie la putere de alegeri, „ca să fure la vot”

Ludovic Orban acuză PSD de iresponsabilitate și spune că moțiunea de cenzură depusă de către PSD în timpul unei vacanțe parlamentare, o premieră în acest sens, arată că social-democrații sunt interesați să fie la putere în perioada organizării alegerilor locale, pentru a putea fura la vot.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 17.08.2020, 14:39

Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură: PSD vrea să fie la putere de alegeri, „ca să fure la vot”
Ludovic Orban critică decizia PSD de a depunde o moțiune de cenzură - Gov.ro
  • Partidul Social Democrat a anunţat că va depune luni, la Parlament, o moţiune de cenzură la adresa Cabinetului Orban
  • Premierul Ludovic Orban a calificat drept „un act iresponsabil” depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD

Premierul Ludovic Orban a calificat drept „un act iresponsabil” depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD, adăugând că este „absurd” să iniţiezi un astfel de demers în timpul vacanţei parlamentare.

Să depui moţiune de cenzură, să încerci să dai jos un Guvern care şi-a făcut datoria faţă de ţară, care gestionează cu corectitudine, profesionalism şi eficienţă problemele grave care au apărut din cauza epidemiei, din cauza crizei economice, din cauza secetei, din cauza inundaţiilor, un Guvern care e confruntat cu dificultăţi care nu au mai existat în istoria României de foarte multă vreme, să dai jos Guvernul mi se pare un gest iresponsabil şi complet lipsit de logică şi este un gest împotriva interesului României”, a declarat premierul.

El a susţinut că este „absurd” momentul ales pentru moțiune, o premieră în ultimii 30 de ani.

Şi aici pare că şi-au pierdut complet busola. Nu mai sunt în stare să citească Constituţia. Nu se poate depune, din punctul meu de vedere... Nu poţi să depui o moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară. Facem o analiză în această privinţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Că anunţă ei moţiunea e treaba lor, dar procedurile parlamentare de derulare a moţiunii, dacă se ţine cont de Constituţie, de reglementările legale, trebuie să se desfăşoare în sesiunea parlamentară care începe în septembrie", a explicat Orban.

În opinia sa, PSD ar fi interesat să se afle la putere în perioada organizării alegerilor locale, ca „să fure la vot şi să folosească toate instituţiile statului” pentru a îşi maximiza scorul.

Să pună mâna pe putere ca să organizeze ei alegerile locale şi parlamentare, asta este în capul lor. Să fure la vot şi să folosească toate instituţiile statului pentru a îşi maximiza scorul electoral. Asta e în capul PSD.

Ceea ce nu înţeleg ei este că, până la urmă, românii sunt cei care hotărăsc. Românii vor hotărî cine conduce administraţia locală în fiecare localitate şi cine va conduce România în următorii patru ani de zile”, a afirmat Ludovic Orban.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură: PSD vrea să fie la putere de alegeri, „ca să fure la vot”