Antena Meniu Search
x

Video Mâna "întinsă" de PSD lui Dumitru Buzatu, prin excluderea din partid. Ce cred vasluienii: "Domnule, ce să facem, banul e ban"

La câteva ore după flagrantul DNA, Dumitru Buzatu a fost exclus de urgenţă din PSD. Dar decizia îi salvează funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Fiul său, angajat la secretariatul de stat al guvernului, n-a aşteptat sancţiunea partidului şi şi-a dat demisia. Fosta soţie a lui Dumitru Buzatu, deputat, este suspendată momentan din partid. Supărată pe decizia colegilor, vrea să depună contestaţie. Sâmbătă seară, Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar imaginile cu momentul în care acesta e prins cu portbagajul plin de bani au fost publicate.

de Redactia Observator

la 23.09.2023, 20:47

Primul care şi-a luat mâna de pe Dumitru Buzatu este Marcel Ciolacu. Cel care, la începutul anului, îl lăuda în faţa tuturor colegilor din partid, după ce a fost reales preşedinte al organizaţiei PSD Vaslui. "Preşedintele Dumitru Buzatu este şi jucător şi antrenor. Ca şi antrenor, va fi obligat să şi câştige, dar şi să creeze perspectiva din 2024. Ca jucător, va face ce ştie mai bine", spunea atunci Marcel Ciolacu, premierul României.

Dumitru Buzatu, exclus din PSD

Azi, discursul s-a schimbat radical. Biroului Politic Național al PSD a fost convocat de urgenţă. Întrebat dacă a fost surprins, Marcel Ciolacu, premierul României, răspunde: "Categoric! Ca pe toată lumea! Nu ne aşteptam la acest lucru. Sunt ferm convins că afectează orice act de corupţie, afectează imaginea oricărui partid."

Fiul lui Buzatu, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, n-a aşteptat decizia partidului. "Eu mi-am dat demisia pentru că ştiam că oricum asta ar fi fost... Să cad în derizoriu? Iubesc partidul din care fac parte. Înţeleg atitudinea lor, este o atitudine politică corectă. Cine sunt eu să contest decizia PSD?", spune Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu.

Pe acelaşi subiect

Şi fosta soţie a lui Dumitru Buzatu, Gabriela Creţu, a fost sancţionată. A fost suspendată din PSD până când se va clarifica situaţia. "Este absolut nedrept. O să depun o contestație la comisia de integritate a partidului, dacă mai funcționează", afirmă Gabriela Creţu, fosta soţie a lui Dumitru Buzatu.

Romaşcanu: "Toleranţa a fost zero"

Numele grele din PSD au făcut front comun şi lasă de înţeles că nu mai vor ca România să fie condusă de baroni. "Toleranţa a fost zero faţă de orice faptă de tipul ăsta. Noul PSD a decis să meargă înainte într-o formulă absolut corectă. Va răspunde în faţa legii, politic am luat cea mai bună decizie pentru partid", susţine Lucian Romaşcanu, purtător de cuvânt al PSD.

"Nu puteam să cred la ora aia, când vedeam ştirile, nu putea să cred aşa ceva. Asta e. În rest e făcă cuvinte, nu avem ce comenta",spune Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

Mâna "întinsă" de PSD lui Buzatu

Şi totuşi, PSD i-a întins o mână de ajutor lu Buzatu. I-a salvat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean prin decizia de excludere din partid. Potrivit Codului Administrativ, Buzatu şi-ar fi pierdut automat funcţia doar în cazul în care el era cel care demisiona. 

Acasă, în Vaslui, pe marginea drumurilor peticite, localnicilor tot nu le vine să creadă. "Nu am crezut! Domnule, ce să facem, banul e ban, asta este. Banul te influenţează şi tot să aduni cât mai mult", crede un localnic. "Să munceşti generaţii şi nu faci atâţia bani", crede un altul. 

Noul președinte interimar al PSD Vaslui este europarlamentarul Dragoș Benea, care este și vicepreședinte pe regiunea Moldova. Este fost preşedinte al Consiliului judeţean Bacău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » Mâna "întinsă" de PSD lui Dumitru Buzatu, prin excluderea din partid. Ce cred vasluienii: "Domnule, ce să facem, banul e ban"