Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa liberalilor: "Congresul lor este un afront uriaş la adresa românilor". Şi liderii AUR fac acuzaţii grave

Organizarea Congresului PNL de la Bucureşti, cu mii de participanţi, într-un moment în care numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut semnificativ, ridică numeroase semne de întrebare.

de Redactia Observator

la 23.09.2021, 16:06

Florin Cîţu şi Ludovic Orban se luptă pentru şefia partidului, la Congresul PNL de la Bucureşti
Florin Cîţu (stânga) şi Ludovic Orban se luptă pentru şefia partidului, la Congresul PNL de la Bucureşti - Hepta
  • 5.000 de oameni ar urma să participe sâmbătă la Congresul PNL de la Romexpo, din Bucureşti.

Iar diferiţi lideri politici au profitat de ocazie şi au ieşit la atac, aducând acuzaţii grave atât celor din Partidul Naţional Liberal, cât şi preşedintelui Klaus Iohannis.

Unul dintre liderii politici care fac acuzaţii grave este Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat. Acesta susţine, printre altele, că "acest Congres al PNL este un afront uriaş la adresa românilor".

Mai mult, Marcel Ciolacu este de părere că "Guvernul Cîţu siluieşte cum vrea legea în interes politic" şi a amintit că reprezentanţii Partidului Social Democrat au organizat un Congres online în prima parte a pandemiei de coronavirus, când situaţia privind infectările era asemănătoare cu cea de acum.

Redăm integral mesajul transmis de Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, prin intermediul paginii personale de Facebook:

Pe acelaşi subiect

"Congresul PNL cu 5.000 de oameni într-o singură sală, deși infectările au explodat, este un afront uriaș la adresa românilor. Guvernul Cîțu siluiește cum vrea legea în interes politic, dar le cere românilor să accepte restricții tot mai severe. Este o dublă măsură flagrantă care va avea ca efect și mai puțină încredere în guvernanți.

Anul trecut, PSD a organizat Congres online în pandemie și a făcut eforturi uriașe să respecte toate prevederile legale:

- am redus masiv numărul de delegați;

- am folosit mai multe spații interioare și exterioare din țară conectate prin internet;

- am stat mai puțin de 20 de persoane în aceeași sală.

Acum, PNL face orice să fie deasupra legii. 5.000 de liberali ignoră normele sanitare, cu riscul de a răspândi virusul în toată țara. În România revine carantina, magazinele se închid din nou la ora 18.00 sau 20.00, iar Cîțu, Orban, Gorghiu și Rareș Bogdan au un singur gând: cum să numere voturile. Restul țării a reînceput să numere zilnic morții de COVID 19".

Liderii AUR, acuze grave la adresa PNL şi a lui Klaus Iohannis

Marcel Ciolacu nu este singurul lider politic ce pune sub semnul întrebării organizarea Congresului PNL într-un moment în care în România a crescut alarmant numărul de infectări noi cu Covid.

Cei de la Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) au făcut acuzaţii grave atât la adresa liderilor Partidului Naţional Liberal, cât şi la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Cei de la AUR consideră, printre altele, că "o ţară întreagă este blocată, de câteva luni, de Congresul PNL", că preşedintele Klaus Iohannis încalcă Constituţia "susţinându-l făţiş pe candidatul Florin Cîţu la şefia PNL" şi că premierul Florin Cîţu "foloseşte resursele din bugetul public pentru a-şi cumpăra voturile în văzul tuturor, fără nicio ruşine".

Nu în ultimul rând, Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, anunţă că "la PNL are loc nu un festival al democraţiei, ci un festival al penalilor. Cerem DNA şi altor organisme cu rol de investigare să iasă din amorţeală, să se autosesizeze şi să ancheteze posibilele fapte de corupţie săvârşite de Florin Cîţu. Cîţu are antecedente penale, este un fost puşcăriaş, iar conduita sa pare că nu s-a schimbat foarte mult de atunci. În ce-l priveşte pe preşedintele Iohannis, acesta a încălcat cu bună-ştiinţă Constituţia şi o face cu îndrăzneală, pentru că se bazează pe non-combatul PSD".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu, atac dur la adresa liberalilor: "Congresul lor este un afront uriaş la adresa românilor". Şi liderii AUR fac acuzaţii grave