Antena Meniu Search
x

Marcel Vela, prima reacție după ce a fost pedepsit de senatori: Din păcate, nu am fost înțeles

Ministrul Marcel Vela a transmis un mesaj, pe pagina sa de Facebook, la câteva ore după ce moțiunea îndreptată împotriva sa a fost adoptată în Senat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.05.2020, 09:50

Marcel Vela, primele declarații după succesul moțiunii împotriva sa
Marcel Vela, primele declarații după succesul moțiunii împotriva sa - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Moțiunea a primit 65 de voturi pentru, 25 împotrivă și 5 abțineri.
  • Semnatarii moţiunii au cerut demisia șefului MAI pentru ”lungul şir de decizii contradictorii”.

Marcel Vela acuză semnatarii moțiunii, intitulată „Democrația românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, că au formulat un text ”cu tentă batjocoritoare și înțelesuri peiorative, probabil în speranța că, astfel mă voi coborî la același limbaj și abordare”.

”Nu am făcut-o din respect pentru dumneavoastră, pentru colegii mei și, mai ales, pentru că știu și simt că aceste contre și discuții inutile (în care arătăm care știe să arunce cu piatra mai tare) nu vă mai interesează. Vă interesează viitorul și cum putem aduce argumente concrete pentru ca acesta să fie unul bun. Am avut o abordare mai mult decât deschisă, am primit această moțiune precum o invitație la dialog și chiar am vrut să profit de această ocazie pentru a pune punct anumitor subiecte. Din păcate, deschiderea mea nu a fost înțeleasă de anumiți colegi ai opoziției care și-au dorit să condimenteze ședința în speranța că vor face deliciul anumitor titluri din presă”, a scris Marcel Vela, pe Facebook.

”Eu mi-am dorit decență. Nu mi-am creat alte așteptări, dar am vizualizat o destinație dezirabilă pentru noi toți, indiferent de partidul din care facem parte, și anume, sănătatea românilor și protejarea lor. Eu vreau să cred că am făcut împreună eforturi pentru asta”, a mai scris Vela.

Semnatarii moţiunii au cerut demisia ministrului de Interne, susţinând că prin ordonanţele militare emise a fost luat ”un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Trebuie precizat, însă, că moţiunile simple nu au niciun efect concret şi nu pot obliga Guvernul să demită un ministru. Prin urmare, Marcel Vela rămâne în fruntea Ministerului Afacerilor Interne.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Marcel Vela, prima reacție după ce a fost pedepsit de senatori: Din păcate, nu am fost înțeles