Antena Meniu Search
x

Ziua cea mai lungă pentru coaliţia PSD-ALDE. Moţiunea de cenzură a fost votată astăzi

Este ziua cea mai lungă pentru coaliţia de la putere PSD-ALDE, dar şi pentru Sorin Grindeanu şi Victor Ponta. Se votează moțiunea depusă de PSD împotriva propriului guvern.

Vezi și

Este ziua cea mai lungă pentru coaliţia de la putere PSD-ALDE, dar şi pentru Sorin Grindeanu şi Victor Ponta. Se votează moțiunea depusă de PSD împotriva propriului guvern.

Pentru prima dată dupa 1989, un guvern trebuie să treacă testul unei moţiuni depuse de formaţiunile care l-au susţinut la investire: PSD contra propriului premier şi contra foştilor miniştri votaţi de PSD.

În Parlament sunt 465 de parlamentari. Pentru ca moţiunea să treacă este nevoie de votul a 233 de aleşi. În sală sunt în aceste clipe 241 de parlamentari.

La ora 11.20 a început ședinţa plenului Parlamentului în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor".

Liderul senatorilor PSD Mihai Fifor a citit textul. Pe lângă parlamentari, în sală sunt şi foarte mulţi oameni simpli care au venit să asiste la specatolul din plen.

La 11.35, Sorin Grindeanu a luat cuvântul în Parlament înainte de votul moțiunii.

Premierul a avut un discurs de aproximativ 20 de minute. A urmat Liviu Dragnea.

Printre parlamentarii care asistă la dezbateri se află şi unul îmbrăcat în costum naţional.

De fapt, parlamentarii PNL protestează în Parlament faţă de PSD. Iar liderul lor, Ludovic Orban a declarat din nou că partidul său este pregătit să revină la guvernare.

Înainte de a fi citită moţiunea,  Călin Popescu Tăriceanu, Sorin Grindeanu şi Victor Ponta au făcut declaraţii.

Victor Ponta a vorbit şi el.  A spus că este cea mai ciudată și mai urâtă situație din ultimii 14 ani de când este parlamentar.

Intrebat câte voturi are, actualul secretar general al Guvernului, a răspuns că "voturile nu le are nimeni, le are fiecare parlamentar în parte. Şi a precizat că va vota la vedere împotriva moțiunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Ziua cea mai lungă pentru coaliţia PSD-ALDE. Moţiunea de cenzură a fost votată astăzi