Antena Meniu Search
x

Prinţul Charles al Marii Britanii, primit de premierul Sorin Grindeanu la Palatul Victoria

Premierul Sorin Grindeanu l-a primit, joi, la Palatul Victoria, pe Prinţul Charles al Marii Britanii, aflat în cea de-a doua vizită oficială în România.

Premierul Sorin Grindeanu l-a primit, joi, la Palatul Victoria, pe Prinţul Charles al Marii Britanii, aflat în cea de-a doua vizită oficială în România.

Prinţul Charles al Marii Britanii a sosit la Palatul Victoria la ora 11.55, fiind întâmpinat de prim-ministrul Sorin Grindeanu şi după fotografia oficială făcută în holul Guvernului, cei doi s-au retras pentru discuţii care vor viza dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Marea Britanie, inclusiv în domeniul securităţii şi evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări în perspectiva Brexit.

Şi preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Prinţul Charles, pe care şeful statului l-a decorat miercuri seara, transmiţându-i că reprezintă un reper important în consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Regatul Unit, arătând că el şi "întreaga naţiune română" îi sunt "profund recunoscători" pentru implicarea sa în dezvoltarea comunităţilor locale din România.

Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prinţului Charles, din 1998 şi până în prezent.

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Turneul european pe care Prinţul de Wales îl începe miercuri include şi vizite în Italia şi la Vatican, în perioada 31 martie - 5 aprilie, apoi o vizită în Austria, la Viena, în perioada 5-6 aprilie.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri politice » Prinţul Charles al Marii Britanii, primit de premierul Sorin Grindeanu la Palatul Victoria