Antena Meniu Search
x

PSD, reacţie după dezvăluirile lui Vlad Voiculescu. „Am avut dreptate când am susținut că datele privind pandemia au fost măsluite”

Partidul Social Democrat a reacționat după dezvăluirile făcute de Vlad Voiculescu, în urma revocării sale din funcția de ministru al Sănătății. PSD spune că a avut dreptate când a susținut că datele privind pandemia au fost măsluite.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 16.04.2021, 14:12

PSD, reacţie după dezvăluirile lui Vlad Voiculescu. „Am avut dreptate când am susținut că datele privind pandemia au fost măsluite”
Marcel Ciolacu - Hepta
  • Vlad Voiculescu susține că se raportează mai puține decese provocate de COVID

În timpul unei conferințe susținute vineri, Vlad Voiculescu a dezvăluit că în urma investigației începute de Ministerul Sănătății au fost constatate diferențe fundamentale între ceea ce se raportează și datele reale privind decesele din pandemie. Deși fostul ministru al Sănătății a spus că nu a mai avut timp să documenteze bănuiala, Partidul Social Democrat a profitat de ocazie pentru a lansa noi atacuri împotriva coaliției de guvernare.

PSD spune că a avut dreptate când a susținut că datele privind pandemia au fost măsluite și că actuala guvernare a ascuns realitatea cetățenilor din interese politice, electorale sau de imagine. „PSD a avut dreptate când a susținut că datele privind pandemia au fost măsluite și că actuala guvernare a ascuns realitatea cetățenilor din interese politice, electorale sau de imagine. Scandalul din Coaliția de guvernare confirmă pe de o parte faptul că românii au fost mințiți de autorități, iar pe de altă parte că deciziile privind restricțiile impuse populației nu au fost fundamentate pe date epidemiologice reale, ci după interesele politice ale guvernanților”, transmite PSD într-un comunicat de presă.

Social-democrații susțin că, în noul context politic, USR PLUS are ocazia de a face dovada transparenței pe care „au tot clamat-o până acum, dar pe care nu au dus-o niciodată până la capăt”. „Dacă vor într-adevăr să demonstreze că sunt în slujba aflării adevărului și că nu folosesc <principiul transparenței>, doar ca pe un instrument de șantaj sau vendetă politică, atunci au obligația ca luni să voteze solicitarea PSD de înființare a comisiei de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie. Românii au dreptul să știe adevărul despre pandemie și despre modul în care au fost fundamentate restricțiile impuse în această perioadă”, se menționează în finalul comunicatului.

Mai puține decese Covid-19 raportate în România

Vlad Voiculescu a dezvăluit, în conferința de presă de vineri, că în urma investigației începute de Ministerul Sănătății există diferențe fundamentale între ceea ce se raportează și datele reale privind pandemia. Fostul ministru susține că se raportează mai puține decese provocate de COVID.

Îl rog pe domnul ministru interimar să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut, cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. Nu aș vrea să arunc numere pentru că nu am reușit să documentăm acest lucru, dar investigația noastră ne arată că există diferențe fundamentale între numerele reale și cele raportate”, a spus Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, revocat din funcție

Vlad Voiculescu a fost revocat, miercuri, de la conducerea Ministerului Sănătății. Florin Cîţu a explicat, într-o conferință de presă, că a luat decizia de a schimba conducerea Ministerului Sănătății pentru ca oamenii să își mențină încrederea în instituţiile statului.

"România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Lupta a întins la maximum resursele statului. Ca să ducem la capăt lupta, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului. Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății”, a spus Florin Cîțu.

Ultimele luni ale mandatului lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății au fost marcate de mai multe situații de criză, printre care se numără evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, tragedia de la Victor Babeș și ordinul privind criteriile de carantinare în pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » PSD, reacţie după dezvăluirile lui Vlad Voiculescu. „Am avut dreptate când am susținut că datele privind pandemia au fost măsluite”