PSD susţine "taxa de solidaritate" pentru veniturile mari şi pensiile speciale, iar pe viitor vrea impozitare
PSD neagă că ar fi propus o taxă pe tranzacțiile bancare și susține, în schimb, introducerea unei taxe de solidaritate pentru veniturile mari și foarte mari, inclusiv pentru pensiile speciale. După digitalizarea ANAF, partidul propune trecerea la un sistem de impozitare progresivă. Social-democrații mai afirmă că vor reducerea cheltuielilor statului prin comasarea instituțiilor, eliminarea sporurilor nejustificate și o repartizare echitabilă a sarcinii fiscale.

- Surprize în componența noului Guvern, cu cinci vicepremieri: Cine sunt miniştrii validaţi de partide
"PSD nu a propus şi nu susţine introducerea unei taxe pe tranzacţiile bancare. Dimpotrivă, PSD consideră că o astfel de măsură este contraproductivă întrucât descurajează tranzacţiile digitale, accentuând astfel riscurile de evaziune fiscală", transmite formaţiunea, referitor la informaţiile apărute în spaţiul public despre măsurile propuse în cadrul discuţiilor de la Palatul Cotroceni.
PSD mai arată că nu a propus şi nu susţine extinderea aplicării CASS sau creşterea impozitului pe venit, care ar afecta veniturile mici şi medii. "PSD nu acceptă sub nicio formă perceperea unei sume fixe de 100 de lei din pensiile mai mici de 3.000 de lei", arată formaţiunea.
Există divergenţe majore în ceea ce priveşte taxa de solidaritate propusă de PSD pentru românii care câştigă mai mult de 10.000 de lei net lunar. Există divergenţe şi pe taxa pe tranzacţiile bancare, precum şi pe o posibilă majorare a TVA.
PSD mai transmite că "nu a propus şi nu poate fi de acord cu oprirea proiectelor de autostrăzi sau a investiţiilor productive".
- Guvernul Bolojan ar urma să aibă 5 vicepremieri. PNL, UDMR şi PNL şi-au anunţat echipa de miniştri
- PSD intră la guvernare, a anunţat Sorin Grindeanu
- După PSD, și USR amână şedinţa în care urma să decidă dacă intră sau nu la guvernare
- PSD amâna şedinţa în care urma să decidă dacă intră sau nu la guvernare. Reacţia lui Sorin Grindeanu
- Consultări decisive la Cotroceni. Nicușor Dan se va întâlni din nou cu Ilie Bolojan după negocieri
PSD vrea taxe de solidaritate pentru veniturile mari și foarte mari, inclusiv pentru pensiile speciale
"Este necesară prioritizarea acestor investiţii, dar fără a se anula niciun proiect aflat în derulare", afirmă partidul. PSD menţionează că nu a propus şi nu susţine o creştere a cotei generale de TVA şi exclude categoric majorarea cotei speciale de TVA la alimente şi medicamente şi nu a propus şi nu susţine sub nicio formă anularea unor facilităţi fiscale acordate persoanelor vulnerabile (persoanele cu dizabilităţi, beneficiarii venitului minim garantat sau familiile cu mulţi copii).
De asemenea, PSD arată că nu a propus şi nu susţine scăderea subvenţiilor din agricultură sau a numărului de fermieri eligibili pentru primirea acestor subvenţii şi nu a propus şi nu susţine creşterea accizelor la carburanţi, pentru că o astfel de măsură ar genera inflaţie şi ar afecta sectoarele productive, precum industria şi agricultura.
PSD neagă că ar fi propus taxa pe tranzacțiile bancare
"Toate aceste măsuri încalcă liniile roşii pe care PSD le-a enunţat încă din debutul discuţiilor privind formarea viitorului guvern", subliniază PSD.
PSD subliniază că propunerile sale au vizat "reducerea cheltuielilor statului, prin comasări de instituţii şi prin eliminarea drastică a sporurilor nejustificate, dar şi repartizare echitabilă a sarcinii fiscale".
"Într-o primă etapă, acest lucru se poate realiza printr-o taxă de solidaritate pe veniturile mari şi foarte mari, inclusiv pe pensiile speciale. Ulterior, după finalizarea digitalizării ANAF, se impune aplicarea impozitării progresive pe toate veniturile", arată PSD. PSD mai propune şi necesitatea unor măsuri de stimulare a economiei, pentru menţinerea creşterii economice şi a veniturilor la bugetul de stat.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰