România va aloca mai mulţi bani din PIB pentru apărare, însă de anul viitor. Florin Cîţu: Bugetul de anul acesta este deja făcut
Florin Cîţu a anunţat că PNL este de acord cu măsura discutată în CSAT privind suplimentarea alocării bugetare pentru apărarea ţării, însă a precizat că acest lucru va fi posibil abia din 2023, pentru că bugetul pe acest an a fost deja făcut.
Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, miercuri, la Senat, despre alocarea unui procent mai mare din PIB către Apărare, că această măsură discutată deja în CSAT şi cu care PNL este de acord se va aplica de anul viitor, anul acesta bugetul fiind deja alocat.
”În primul rând, este o măsură pe care o susţinem, PNL susţine această majorare a bugetului apărare, de la 25 la 2,5% din PIB. A fost o discuţie cu preşedintele României, bineînţeles, cred că ar fi bine ca să alocăm de la început, un procent cât mai mare, să fie alocat pentru partea de investiţii, de echipament militar”, a spus preşedintele PNL.
El a arătat că această măsură va fi aplicată începând cu 2023, pentru că bugetul de anul acesta este deja făcut.
”Au fost două măsuri prezentate de preşedintele României, cea cu creşterea bugetului pentru apărare şi cealaltă care vine în completarea a ceea ce am tot cerut în coaliţie, să avem independenţă, să fim securizaţi energetic până în 2026. Preşedintele a şi dat direcţiile de investiţii”, a spus Florin Cîţu, precizând că este vorba de energie nucleară, unde avem deja proiecte cu Statele Unite ale Americii şi trebuie urgentată exploatarea gazelor din marea Neagră.
- Klaus Iohannis anunţă că România va mări procentul din PIB alocat apărării ţării, în contextul războiului...
- Bombardamente la 15 kilometri de România. O nouă şedinţă CSAT convocată de preşedintele Klaus Iohannis
- Război Rusia - Ucraina, ziua 7 LIVE TEXT. Volodimir Zelenski: Aproape 6.000 de soldați ruși au fost uciși în...
”Cu siguranţă vor fi accelerate, pentru anul acesta avem gazele asigurate, nu e nicio problemă, avem timp acum şi ministrul Energiei asta face”, a mai afirmat Cîţu.
Despre legea offshore, preşedintele PNL a declarat că este o prioritate, şi că am câştigat ceva timp prin faptul că tranzacţia pe care o face Romgaz nu este încă finalizată. ”Mai avem ceva timp pentru a ne asigura că detaliile pe legea offshore sunt deja făcute”, a spus el.
Cîţu a precizat că ”PNL susţine varianta deja prezentată de Ministerul Energiei, cu 60% dintre venituri la statul român, 40% către celelalte părţi” şi de aici se porneşte, urmând a se lucra pe detalii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰