Antena Meniu Search
x

România va aloca mai mulţi bani din PIB pentru apărare, însă de anul viitor. Florin Cîţu: Bugetul de anul acesta este deja făcut

Florin Cîţu a anunţat că PNL este de acord cu măsura discutată în CSAT privind suplimentarea alocării bugetare pentru apărarea ţării, însă a precizat că acest lucru va fi posibil abia din 2023, pentru că bugetul pe acest an a fost deja făcut.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 11:34

Florin Cîţu, declaraţii în faţa jurnaliştilor, 2022
Florin Cîţu spune că bugetul pe anul 2022 a fost deja făcut - Observator

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, miercuri, la Senat, despre alocarea unui procent mai mare din PIB către Apărare, că această măsură discutată deja în CSAT şi cu care PNL este de acord se va aplica de anul viitor, anul acesta bugetul fiind deja alocat. 

”În primul rând, este o măsură pe care o susţinem, PNL susţine această majorare a bugetului apărare, de la 25 la 2,5% din PIB. A fost o discuţie cu preşedintele României, bineînţeles, cred că ar fi bine ca să alocăm de la început, un procent cât mai mare, să fie alocat pentru partea de investiţii, de echipament militar”, a spus preşedintele PNL. 

El a arătat că această măsură va fi aplicată începând cu 2023, pentru că bugetul de anul acesta este deja făcut.

”Au fost două măsuri prezentate de preşedintele României, cea cu creşterea bugetului pentru apărare şi cealaltă care vine în completarea a ceea ce am tot cerut în coaliţie, să avem independenţă, să fim securizaţi energetic până în 2026. Preşedintele a şi dat direcţiile de investiţii”, a spus Florin Cîţu, precizând că este vorba de energie nucleară, unde avem deja proiecte cu Statele Unite ale Americii şi trebuie urgentată exploatarea gazelor din marea Neagră.

Pe acelaşi subiect

Cu siguranţă vor fi accelerate, pentru anul acesta avem gazele asigurate, nu e nicio problemă, avem timp acum şi ministrul Energiei asta face”, a mai afirmat Cîţu.

Despre legea offshore, preşedintele PNL a declarat că este o prioritate, şi că am câştigat ceva timp prin faptul că tranzacţia pe care o face Romgaz nu este încă finalizată. ”Mai avem ceva timp pentru a ne asigura că detaliile pe legea offshore sunt deja făcute”, a spus el.

Cîţu a precizat că ”PNL susţine varianta deja prezentată de Ministerul Energiei, cu 60% dintre venituri la statul român, 40% către celelalte părţi” şi de aici se porneşte, urmând a se lucra pe detalii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » România va aloca mai mulţi bani din PIB pentru apărare, însă de anul viitor. Florin Cîţu: Bugetul de anul acesta este deja făcut