Antena Meniu Search
x

Scandalul ambulanţelor a ajuns la Palatul Victoria. Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu premierul Grindeanu

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, luni, că a discutat cu premierul Sorin Grindeanu despre achiziţia de ambulanţe şi că urmează să aibă loc o întâlnire la care să participe şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat, la întoarcerea acestuia în ţară.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, luni, că a discutat cu premierul Sorin Grindeanu despre achiziţia de ambulanţe şi că urmează să aibă loc o întâlnire la care să participe şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat, la întoarcerea acestuia în ţară.

'Nu e prima discuţie pe care am avut-o cu premierul referitor la achiziţia de ambulanţe, suntem la a doua sau a treia discuţie pe această temă. (...) Am discutat şi astăzi şi am respectat solicitarea pe care a avut-o domnul Arafat de a avea o discuţie în trei la momentul la care dânsul se întoarce în ţară', a afirmat Bodog, la plecarea de la Palatul Victoria.

Totodată, Florian Bodog a arătat că Raed Arafat nu doreşte să semneze protocolul privind achiziţia de ambulanţe în forma propusă de Ministerul Sănătăţii.

'Domnul Arafat nu doreşte ca achiziţia să se facă la Ministerul Sănătăţii, ci (...) la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă', a explicat ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui Bodog, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) a sesizat că există nişte probleme în legătură cu procedura de achiziţie de ambulanţe deja demarată.

'S-a făcut o contestaţie şi atunci s-a ales ca această procedură să fie coborâtă de pe SEAP. Decizia aparţine Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care a constatat că există probleme în contractul care a fost ridicat pe SEAP. (...) Problemele pentru care s-a coborât de pe SEAP au fost legate de discordanţe între acordul cadru şi modelul de contract pus pe SEAP, iar comisia ministerului - comisia care a analizat caietul de sarcini - a găsit mai multe potenţiale probleme, pe care noi am dorit să le eliminăm, în aşa fel încât să nu mai existe nicio contestaţie', a spus Bodog.

Ministrul Sănătăţii a precizat că doreşte ca achiziţia de ambulanţe să fie realizată 'în condiţiile legii'.

'Eu doresc ca această achiziţie, indiferent unde se realizează ea, să se realizeze în condiţiile legii pentru a preveni contestaţiile şi pentru a preveni să ne judecăm', a mai afirmat Bodog.

Întrebat dacă a fost realizat noul protocol pentru achiziţia de ambulanţe, Bodog a răspuns: 'Propunerea este trimisă la Ministerul de Interne şi în (...) propunerea de acord între noi şi Ministerul de Interne (...) este trecut ca Ministerul Sănătăţii, prin noua structură pe care o are, de achiziţii în cadrul Direcţiei de programe, să facă achiziţia pentru toată România. (...) Sunt peste 2.000 de ambulanţe în programul naţional care se doresc a fi cumpărate'.

Raed Arafat participă la Washington, la sesiunea plenară a Comitetului Şefilor de Servicii Medicale Militare din NATO, unde va prezenta un raport de activitate. Sesiunea are loc în perioada 27 - 30 mai, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Scandalul ambulanţelor a ajuns la Palatul Victoria. Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu premierul Grindeanu