Antena Meniu Search
x

Victor Ponta va avea un contracandidat pentru sefia PSD

Social-democratul Andrei Alexandru a anuntat ca daca nu se va mai inscrie nimeni in competitia pentru functia de presedinte al PSD in aceasta saptamana, va face el acest lucru.

 El sustine ca a publicat, saptamana trecuta, o scrisoare deschisa adresata lui Victor Ponta, in care ii cerea sa renunte la functia de premier si sa nu mai candideze la sefia PSD.

Andrei Alexandru afirma ca initiativa sa s-a bucurat "de un mare numar de cititori si de un procentaj neasteptat de mare de comentarii favorabile".

"In acest rastimp, am sperat sa se inscrie in cursa macar un contracandidat la alegerea viitorului presedinte al PSD, un membru PSD care sa se bucure de prestigiu si notorietate. Altfel, solicitarea adresata de mine si impartasita de multi altii nu s-ar putea realiza nici macar teoretic. Pornind de la premiza ca exista in PSD destui oameni de valoare, sunt trei explicatii pentru lipsa unui contracandidat: 1. Teama de represalii fata de cel care s-ar inscrie in aceasta competitie sau 2. Increderea si acordul fata de actiunea politica a actualului presedinte al PSD sau 3. Oportunismul", scrie Andrei Alexandru, potrivit Mediafax.

El precizeaza ca "mai sunt doar cateva zile pana la Congresul PSD si nu s-a prezentat inca vreun contracandidat".

"Votul de la Congres pentru functia de presedinte, in conditiile existentei unei competitii, este cel mai bun prilej pentru membrii PSD si pentru opinia publica sa afle daca doar Victor Ponta a ales calea colaborarii cu Traian Basescu si abandonarea promisiunilor electorale sau o majoritate a delegatilor a validat politica sa. In cazul unui vot favorabil lui Victor Ponta, noi, cei din PSD, ne-am afla intr-o situatie mai mult decat jenanta: majoritatea romanilor se dezice de Traian Basescu, propriul sau partid, PDL, l-a abandonat si, paradoxal, chiar absurd, adversarul politic, PSD, il readuce la viata", se mai arata in anuntul lui Andrei Alexandru.

Andrei Alexandru i-a fost consilier si purtator de cuvant lui Nicolae Vacaroiu, pe vremea cand acesta era presedinte al Senatului. Andrei Alexandru a fost purtator de cuvant si in perioada in care Nicolae Vacaroiu a detinut functia de presedinte interimar, la momentul primei suspendari a presedintelui Traian Basescu, in 2007.

Alexandru si-a anuntat si in 2010 inscrierea in cursa pentru sefia PSD, printr-o scrisoare adresata secretarului general al partidului, Liviu Dragnea, conform procedurii prevazute de Statut.

Pe de alta parte, CNSAS a decis ca fostul purtator de cuvant al lui Nicolae Vacaroiu, Andrei Alexandru, a fost colaborator al Securitatii, iar Instanta suprema a confirmat, in mai 2011, hotararea.

Andrei Alexandru a afirmat ulterior ca decizia a fost luata fara a exita probe la dosar si a spus ca hotararea este stupefianta si nedreapta si ca da in judecata la CEDO statul roman.

Congresul PSD va avea loc in perioada 19 - 20 aprilie si vor participa aproximativ 5.000 de delegati cu drept de vot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Victor Ponta va avea un contracandidat pentru sefia PSD