Antena Meniu Search
x

15 trucuri utile în bucătărie care chiar funcționează

Orice ajutor e binevenit în bucătărie, mai ales atunci când vrei să pregătești rapid ceva bun pentru întreaga familie. Așa că orice truc, ori ”scurtătură” de la drumul inițial spre un preparat delicios nu poate decât să ne încânte pentru că, să fim sinceri, cu cât muncim mai puțin, cu atât vom avea mai mult timp și mai multă energie să ne bucurăm de ce am realizat.

de Redactia Observator

la 01.09.2021, 11:36

15 trucuri utile în bucătărie care chiar funcționează
15 trucuri utile în bucătărie care chiar funcționează - Profimedia Images

Iată o listă cu câteva trucuri utile în bucătărie pe care oricine trebuie să le cunoască:

1. Pune sare în apa în care se fierb ouăle şi ele nu vor mai crăpa la fiert.

2. Adaugă fructele pentru compot în apa care deja dă în clocot, ca să le păstrezi savoarea, nu le mai pune la fiert încă de la început, în apa rece.

3. Pune ulei vegetal în cea de-a doua apă în care fierbi fasolea. Stomacul tău îți va mulțumi pentru asta. Când boabele au fiert, le poți transfera în vasul în care prepari mâncarea.

4. Curăță ghimbirul cu o lingură. Nu ai nevoie de un instrument special pentru această rădăcinoasă cu formă bizară. O lingură de metal e suficientă.

5. După ce ai frământat aluatul pentru patiserie, lasă-l cel puțin 30 de minute la frigider. Dacă ai nevoie de foaie, o poți întinde în forma dorită și apoi așezi tava cu totul la frigider.

6. Prelungești viața bananelor dacă le înfășori codițele în folie de aluminiu.

6. Dacă vrei fructe coapte mai coapte (kiwi, mere, avocado) păstrează-le într-o pungă de hârtie închisă.

7. Află dacă avocado e numai bun de mâncat prin desprinderea codiței. Dacă se îndepărtează ușor și vedeți conținutul verde, atunci e momentul propice să-l consumați. Dacă nu se desprinde, mai trebuie lăsat să se coacă (într-o pungă de hartie). Dacă se desprinde ușor și conținutul este maroniu, atunci e prea copt și s-ar putea să nu vă placă ce gust are.

8. Puneți mâncărurile calde în farfurii calde și mâncărurile/băuturile reci în farfurii/pahare reci. În felul acesta, măncărurile și băuturile rămân pentru mai multă vreme calde, respectiv reci. Puteți introduce un teanc de farfurii sau boluri în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. De asemenea, paharele pot fi lăsate câteva minute la congelator, pentru a fi reci în momentul în care turnăm băuturile.

9. Toarnă compoziția pentru clătite într-o sticlă de goală de ketchup sau muștar, pe care o cureți bine bine înainte, ca să controlezi cu ușurință dimensiunea și forma clătitelor.

10. Unge ardeii grași cu o pensulă îmbibată în ulei de măsline cât sunt cruzi, înainte de a adăuga umplutura și de a-i pune la fiert, dacă vrei ca ardeii tăi umpluți să își păstreze culoarea și să aibă o textură fermă.

11. Salvează o mâncare prea sărată adăugând un cartof crud în oală/cratiță.

12. Dacă mâncarea este prea grasă, adaugă un cub de gheață. Gheața va atrage grăsimea și așa o poți scoate mai ușor din mâncare.

13. Ca să repari o ciorbă prea acră, adaugă câteva linguri de smântână lichidă. Sau poți încerca să maschezi acreala adaugând câteva bucățele de ceapa caramelizată. Desigur, poți oricând dilua întreaga zeamă pur și simplu adăugând apă.

14. Dacă ai uitat de lapte pe aragaz și s-a afumat puțin, adaugă un praf de sare pentru a-i tempera mirosul și gustul de ars.

15. Adaugă câteva boabe de orez în solniță să absoarbă umezeala.

Toate aceste trucuri sunt aici să te ajute să experimentezi în bucătărie fără teamă de eșec. Nici măcar în bucătăriile marilor restaurante nu iese totul perfect deodată. Întotdeauna mai sunt multe de învățat când vine vorba de gătit. Permite-ți să devii un mic creator în bucătărie, adaptând rețete după gustul tău.

Pentru un strop de inspirație, descarcă aplicația eatZZ și plasează o comandă cu mâncărurile pe care vrei să le încerci ca să știi la ce gust trebuie să ajungi atunci când te apuci de gătit. Data viitoare, poți încerca și tu să le prepari, ținând lista de trucuri la îndemână!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Reţete » 15 trucuri utile în bucătărie care chiar funcționează