Pastele carbonara şi parmezanul nu sunt specifice Italiei. De unde provin, de fapt, cunoscutele preparate
Mâncarea italienească nu e tocmai italienească. Nu o spunem noi, ci un profesor din Parma, care a studiat ani la rând istoria alimentelor.
Alberto Grandi susţine, spre exemplu, că celebrele paste carbonara ar fi, de fapt, specifice continentului american şi că ingredientul aromat care le însoţeşte - parmezanul - a început să fie produs pentru prima dată în statul Wisconsin, la începutul secolului 20.
Pizza a fost şi ea luată în vizor: în articol, profesorul susţine că primul restaurant care servea doar pizza a fost deschis la New York în 1911, pe când, în Italia, preparatul putea fi găsit doar în unele oraşe din sud, înaintea celui de-al Doilea Război Mondial.
La capitolul desert, situaţia prezentată este similară, iar tiramisu şi panettone ar fi invenţii relativ recente, tot ale americanilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰