Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pastele carbonara şi parmezanul nu sunt specifice Italiei. De unde provin, de fapt, cunoscutele preparate

Mâncarea italienească nu e tocmai italienească. Nu o spunem noi, ci un profesor din Parma, care a studiat ani la rând istoria alimentelor.

de Redactia Observator

la 30.03.2023 , 14:08

Alberto Grandi susţine, spre exemplu, că celebrele paste carbonara ar fi, de fapt, specifice continentului american şi că ingredientul aromat care le însoţeşte - parmezanul - a început să fie produs pentru prima dată în statul Wisconsin, la începutul secolului 20. 

Pizza a fost şi ea luată în vizor: în articol, profesorul susţine că primul restaurant care servea doar pizza a fost deschis la New York în 1911, pe când, în Italia, preparatul putea fi găsit doar în unele oraşe din sud, înaintea celui de-al Doilea Război Mondial. 

La capitolul desert, situaţia prezentată este similară, iar tiramisu şi panettone ar fi invenţii relativ recente, tot ale americanilor. 

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Reţete » Pastele carbonara şi parmezanul nu sunt specifice Italiei. De unde provin, de fapt, cunoscutele preparate