Antena Meniu Search
x

Video Reţetă de pâine mediteraneană

Şi reţetele noastre sunt influenţate de temperaturile de afară. Din făină de grâu, secară, mălai, cu drojdie sau maia naturală, pâinea a suferit multe modificări de-a lungul timpului. Au apărut tot felul de reţete, care mai de care mai sofisticate. Vom descoperi cum putem face acasă acea pâine mediteraneană pe care o savurăm la restaurante. 

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 25.10.2021, 10:37

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Chef Salvatore: Azi o să facem una din reţetele mele de pâine pe care le servesc de obicei în restaurant. O pâine albă, care are aluatul foarte dulce moale şi completează întreaga masă. Începem prin a adăuga în interiorul mixerului drojdie de bere. 

Citește și: Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală

Adăugăm făină şi încercăm să o facem cât mai pudră. Acest lucru ne va ajuta să dizolvăm drojdia de bere, în timp ce facem aluatul. Adăugăm apă. De îndată ce drojdia este dizolvată, adăugăm restul de făină. Temperatura finală a aluatului nu trebuie să fie în mod normal peste 22 de grade. Acum adăugăm griş. 

Ok, acum biga noastră este gata. O frământăm puţin mai mult. Şi o lăsăm puţin să crească. Să începem cu al doilea aluat. Adăugăm malţ pentru a da parfum şi culoare aluatului. Şi apă. De îndată ce toate ingredientele vor fi bine amestecate, adăugăm biga noastră. Aşteptăm ca partea lichidă să se încorporeze cu partea solidă, în cazul de faţă, biga. Timpul total pentru frământare este de aproximativ 20 de minute.

După aproximativ 20 de minute, aluatul este gata. Îl scoatem din maşină şi îl lucrăm mai mult pe masă. Apoi îl lăsăm să crească din nou timp de 8 ore. În acest moment începem să ne tăiem pâinea. Facem pâini mici de aproximativ 150 de grame. Cuptorul este preîncălzit la 200 de grade şi punem pâinea acum. O vom ţine timp de aproximativ 20 de minute 

 După cum puteţi observa interiorul este foarte moale, foarte pufos. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Reţete » Reţetă de pâine mediteraneană