Antena Meniu Search
x

Video Ajutor pentru pacienţii cu alergii grave. Unde se pot trata persoanele alergice care prezintă risc de șoc anafilactic

Dacă eşti alergic, urmează o perioadă dificilă: se pregătește să "intre în scenă" ambrozia la care sunt sensibili peste 1 milion de români. Temperaturile extreme și lipsa precipitațiilor fac ca polenul din aerul respirat să atingă cote alarmante în aceasta perioadă. Pentru a veni în sprijinul persoanelor alergice, la Spitalul Județean din Timișoara vor fi spitalizaţi, testaţi şi trataţi pacienții care prezintă risc de șoc anafilactic. 

de Redactia Observator

la 28.06.2024 , 17:52

Este perioada alergiilor, iar temperaturile ridicate și lipsa precipitațiilor îngreunează situaţia pentru cei mai sensibili.

Peste 2 milioane de români se confruntă cu rinita alergică

George a descoperit în urmă cu 12 ani că este alergic la ambrozie. Ca să treacă peste cea mai grea perioadă care la el începe din luna august, ia de acum tratament preventiv. Alţii deja se confruntă cu probleme.

Vezi și

În România, între 50 şi 60% dintre alergici au probleme din cauza ambroziei, al cărei sezon începe în curând, iar pe locul doi este praful din casă. 500.000 de oameni au astm alergic, în timp ce rinita alergică e mult mai frecventă. Între 2-3 milioane de persoane se luptă cu această afecțiune.

Pe acelaşi subiect

"Practic bolile alergice sunt o provocare a secolului 21 prin numărul lor din ce în ce mai mare şi prin complexitatea lor, din ce în ce mai mare. Mai mult, există câteva forme de alergii care pot să ducă la şoc anafilactic şi aici mă refer la alergii medicamentoase, foarte, foarte frecvente, alergiile la alimente şi alergia la înţepăturile de insecte. Acum este o combinaţie extrem de mare de polenuri de pomi, care pot sa dea alergii, care teoretic ar fi trebuit să se termine, dar sunt in continuare şi doi foarte multe polenuri de graminee şi trei aceste mucegaiuri", spune Carmen Bunu – Societatea Româna de Alergologie.

Pacienţii cu alergii grave se pot interna la Spitalul Judeţean Timișoara

Simptomele sunt mai puternice de la an la an, iar pacienţii cu alergii ajung să aibă nevoie de spitalizare. La Spitalul Judeţean Timișoara au fost aprobate 6 paturi, pentru spitalizare de zi, în care pot fi îngrijiți pacienții cu afecțiuni grave din cauza alergiilor. 

"Existenţa unui compartiment de alergologie cu paturi, în acest tip de spitalizare de zi, permite efectuarea acestor investigatii de precizie, cu compensare prin sistemul de asigurari de sanatate", mai spune Carmen Bunu – Societatea Româna de Alergologie.

90.000 de lei a costat aparatura medicală de ultimă generaţie cu care sunt dotate saloanele compartimentul de alergologie şi imunologie de la spitalul judeţean din Timişoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Sanatate » Ajutor pentru pacienţii cu alergii grave. Unde se pot trata persoanele alergice care prezintă risc de șoc anafilactic