Antena Meniu Search
x

România a primit echipamente medicale în valoare de aproximativ 250 de mii de euro

România a primit o donaţie din partea statului Qatar: echipamente medicale în valoare de aproximativ 250 de mii de euro.

de Redactia Observator

la 17.10.2020, 15:50

Vezi și
  • Donaţia a venit în urma unui protocol de sprijin reciproc.
  • Protocolul a fost semnat de România acum 2 ani cu statul Qatar. 

Este vorba de monitoare şi injectomate care vor fi folosite pentru pacienţii din terapie intensivă. Iar spitalele din ţară au trimis deja solicitări pentru a primi aparatură.

Raed Arafat, Secretar de Stat: Întotdeauna în momentele grele, prietenii sunt împreună. Ce vedeţi este un gest de prietenie.

Donaţia a venit în urma unui protocol de sprijin reciproc semnat de România acum 2 ani cu statul Qatar. 

25 de monitoare pentru semnele vitale, 75 de injectomate. Cu alte cuvinte, în aceste cutii, se află echipamentul necesar pentru 25 de paturi de terapie intensivă

Raed Arafat, Secretar de Stat: Echipamentele sunt noi. Suma donată când am fost anunţaţi de ea am fost întrebaţi: ce aveţi nevoie? Şi am vorbit de echipamente de terapie intensivă. 

Iar solicitări pentru aparate au venit deja. 

Raed Arafat, Secretar de Stat: Necesitatea este! Ultima repartiţie am semnat-o ieri. A cerut Mureşul, face încă douăzeci de paturi de terapie intensivă. 

Laura Zarafin, medic ATI: Monitoarele sunt esentiale pentru că culeg date despre pacient şi le poţi vedea de la distanţă, chiar şi din zona verde, de la distanţă 24 din 24 de ore. 

Asta înseamnă mai puţin timp petrecut în combinezon, lângă pacient. Şi un risc mai mic de infectare pentru medici. Aparatele vor merge în rezerva Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. De acolo, vor pleca mai apoi către spitalele care au nevoie de ele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » România a primit echipamente medicale în valoare de aproximativ 250 de mii de euro