Antena Meniu Search
x

Curs valutar

5 motive pentru care este recomandat să bei apă minerală naturală

Consumul apei minerale naturale oferă numeroase beneficii pentru sănătatea organismului, deoarece aceasta conține minerale și vitamine pe care nu le poți asimila întotdeauna din alimente, fiind de mare ajutor pentru buna funcționare a organelor și a mușchilor corpului.

de Redactia Observator

la 02.09.2022 , 10:29

Motive pentru care este recomandat să bei apă minerală naturală
Beneficiile apei minerale naturale - pexels.com

Consumul apei minerale naturale oferă numeroase beneficii pentru sănătatea organismului, deoarece aceasta conține minerale și vitamine pe care nu le poți asimila întotdeauna din alimente, fiind de mare ajutor pentru buna funcționare a organelor și a mușchilor corpului.

Totodată, apa minerală naturală îți va fi aliat de nădejde și în lupta contra kilogramelor în plus, contribuind și la înfrumusețarea pielii tale. Descoperă cele mai importante beneficii ale apei minerale naturale, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

Citește și: Mituri despre apa minerală. Cum să rămâi mereu hidratată

Articolul continuă după reclamă

Este 100% pură

Primul beneficiu al apei minerale naturale este reprezentat de puritatea sa, prin care înțelegem lipsa oricărei substanțe poluante, care provine din activități agricole sau industriale. În comparație cu alte tipuri de apă potabilă sau îmbuteliată, care vor fi supuse unor proceduri necesare de tratare, ce conțin substanțe poluante, apa minerală naturală nu conține niciun tip de poluant. 

Acest lucru se datorează unui proces natural de purificare, la care sunt supuse apele minerale. În afară de aceasta, apa minerală naturală își are originea în precipitații care au căzut la suprafața pământului încă din epoca preindustrială, atunci când fenomenul poluării nu era cunoscut. Astfel, o apă minerală naturală, recunoscută ca fiind exclusiv subterană și pură din punct de vedere microbiologic, este ideală pentru sănătatea ta, fiind extrasă doar prin foraje sau din surse naturale.

Citește și: De ce nu e bine să pui magneți pe frigider. Avertismentul vine din partea specialiștilor

Asigură necesarul de minerale

Apa minerală naturală reprezintă o sursă excelentă de minerale, necesare pentru buna funcționare a organismului. Așadar, prin simplul consum al apei minerale naturale, vei putea să asiguri, într-o mare măsură, necesarul de minerale de care ai nevoie în fiecare zi. 

Printre cele mai importante minerale pe care le vei găsi în apa minerală naturală se numără calciul, sodiul și magneziul dar și surse importante de zinc, fluor sau siliciu, care au rolul de a reduce apariția infecțiilor și de a ameliora simptomele răcelii. 

În plus, numeroase studii au demonstrat faptul că apa minerală naturală poate să înlocuiască suplimentele alimentare care conțin calciu, magneziu și zinc, fiind o alternativă mult mai convenabilă din punct de vedere financiar.

Prezintă numeroase beneficii pentru sănătate

Apa minerală naturală oferă numeroase beneficii pentru sănătate, putând fi utilizată cu succes pentru a întări sistemul osos și muscular. În funcție de compoziția sa chimică, apa minerală naturală poate regla și digestia, acționând ca un laxativ natural, fiind inclusă, în mod frecvent, în curele de detoxifiere recomandate de specialiști. 

Mai mult decât atât, apa minerală naturală este recomandată pentru consum îndeosebi în sezonul cald, deoarece are rolul de a preveni deshidratarea. Pentru că atunci când transpiri, pierzi minerale esențiale, de îndată ce începi să bei apă minerală naturală, organismul va prelua cantitatea suficientă de minerale și vitamine.

Apa minerală poate să reducă și riscul de dezvoltare a unor boli cardiovasculare, fiind considerată un aliat de nădejde ăn lupta împotriva aterosclerozei și a bolilor cardiace.

Este un aliat de nădejde pentru menținerea siluetei

Dacă îți dorești să elimini câteva kilograme sau vrei să îți menții silueta, există dovezi conform cărora apa minerală naturală te poate ajuta să îți îndeplinești scopul. În acest sens, este recomandat să bei cel puțin un pahar cu apă minerală naturală înainte de masă. În acest fel, senzația de sațietate se va inslata și, astfel, vei simți nevoia de a mânca mai puțin cantitativ.

Pentru a obține efecte mai rapide, este indicat ca apa pe care o consumi să fie rece, neavând mai mult de 12 grade Celsius. Dacă înlocuiești băuturile acidulate cu apa minerală naturală, efectul poate fi chiar mai rapid, atunci când acest remediu natural vine în completarea unei diete alimentare echilibrate și a unui stil de viață activ. 

Contribuie la înfrumusețarea pielii

Apa joacă un rol esențial pentru îndeplinirea funcțiilor fiecărui organ din corp, inclusiv a pielii, în compoziția căreia aceasta se regăsește în proporție de 65%. Aceasta reușește să între în structura celulelor pielii, fiind deosebit de importantă în procesul de sinteză a colagenului, care ajută pielea să rămână fermă și fără riduri. Apa minerală naturală este esențială și pentru detoxifierea tenului, pe care îl poate lăsa curat și hidratat. 

În mod natural, ridurile și liniile fine de pe față sunt mai profunde atunci când ești deshidratat, motiv pentru care se impune consumul de apă naturală, care conține elemente cu rol benefic pentru ten. O poți folosi atât pentru băut, cât și pentru curăâarea tenului, deoarece va hidrata și tonifia pielea. Apa minerală contribuie și la eliminarea impurităților de la nivelul pielii, favorizând strălucirea și suplețea tenului tău.

Prin urmare, dacă vrei să beneficiezi de toate avantajele prezentate, apa minerală naturală reprezintă tipul de apă către care ar trebui să îți îndrepți atenția. Aceasta conține minerale esențiale pentru funcționarea optimă a organismului și te poate ajuta să scapi de kilogramele nedorite, datorită senzației de sațietate pe care o oferă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sănătate » 5 motive pentru care este recomandat să bei apă minerală naturală