Cancerul, prevenit gratuit. Vizita la medic ar trebui făcută anual
O treime din cazurile de cancer ar putea fi tratate dacă ar fi descoperite în fază incipientă, spun specialiştii. Primul pas în prevenţia cancerului de col uterin, care face sute de victime anual în ţara noastră este controlul de specialitate.
- În 2018 s-au diagnosticat peste 565.000 de cazuri noi de cancer.
- Apariţia bolii este favorizată de mai mulţi factori.
O treime din cazurile de cancer ar putea fi tratate dacă ar fi descoperite în fază incipientă, spun specialiştii. Primul pas în prevenţia cancerului de col uterin, care face sute de victime anual în ţara noastră este controlul de specialitate. Vizita la medic ar trebui făcută an de an, astfel încât orice modificare să poată fi descoperită şi tratată în timp util.
La nivel mondial, conform estimărilor, doar în 2018 s-au diagnosticat peste 565.000 de cazuri noi de cancer de col uterin. Apariţia bolii este favorizată de mai mulţi factori.
Vaccinare care se face doar ca să prevină apariţia bolii, dar care nu poate trata cancerul de col uterin deja apărut. Şi din cauza costurilor, prea puţine femei fac prevenţie împotriva bolii.
Datele arată că în România, o dată la trei ore o femeie moare din cauza cancerului de col uterin. Şi în fiecare oră, alta este diagnosticată cu cancer de sân.
Pentru prevenţia cancerului de col uterin, Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, asigură pacientelor investigaţii gratuite. O caravană pusă la dispoziţie personalulului medical voluntar va ajunge la dispensarele care s-au alăturat campaniei.
Pentru consultul în ambulatoriu, e necesară trimiterea de la medicul de familie. Iar campania a fost extinsă şi în cabinetele medicilor de familie.
Primele opriri ale caravanei vor fi Ciolpani, Tâncăbeşti şi Periş.
Iar pentru prevenţia cancerului de sân, pacientele por beneficia şi de ecografie mamară gratuită.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰