Antena Meniu Search
x

China lucrează la un vaccin anti-Covid-19 care se administrează prin inhalare

China a aprobat începerea studiilor clinice pentru un vaccin împotriva coronavirusului care se administrează prin inhalare. Serul va fi dezvoltat de compania chineză CanSino Biologics.

De Redactia Observator la 24.03.2021, 19:53
Yu Xuefeng, cofondator, președinte și CEO la CanSino Biologics
Yu Xuefeng, cofondator, președinte și CEO la CanSino Biologics - Hepta

Guvernul de la Beijing a autorizat deja de urgență cinci vaccinuri, cu condiția de punere pe piață, însă niciunul dintre acestea nu este administrat prin inhalare. Administraţia Naţională a Medicamentului a dat însă undă verde condiţionată luna trecută unui alt vaccin produs de CanSino, deschizând calea pentru utilizarea sa publică.

Vaccinul care se inhalează a fost dezvoltat în comun cu Institutul de Biotehnologie din Beijing, a anunţat CanSino în documente depuse la Bursa de Valori din Hong Kong, adăugând că solicitarea sa de studii clinice a primit luni undă verde. Siguranţa şi eficacitatea vaccinului urmează să fie confirmate în cursul studiilor clinice, a avertizat compania chineză.

China va permite accesul în ţară doar străinilor vaccinaţi cu un ser chinezesc

La data de 20 martie, China administrase 74,96 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19, potrivit site-ului de analiză Our world in data. China se află pe cale să ridice restricţiile de intrare pe teritoriul său pentru cetăţenii anumitor ţări, inclusiv din Statele Unite, cu condiţia să fi fost vaccinaţi cu un ser chinezesc.

China va relua procesarea de vize pentru străini din zeci de ţări, dar numai dacă aceştia au fost vaccinaţi împotriva Covid-19 cu un vaccin fabricat în China, potrivit publicaţiei The Guardian. China are acum cinci vaccinuri aprobate pentru uz general sau de urgenţă, inclusiv trei care sunt distribuite şi în alte ţări, fie prin comerţ, fie sub formă de ajutoare. Măsura a ridicat întrebări cu privire la motivaţiile din spatele cererii, dat fiind că vaccinurile Chinei nu sunt aprobate în multe dintre ţările pentru care a deschis călătoriile şi că nu va accepta vaccinurile străine făcute în altă parte, inclusiv cele aprobate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit The Guardian, citat de news.ro.

Beijingul a interzis în mare măsură călătoriile neesenţiale în China în timpul pandemiei. Reluarea călătoriei este un factor esenţial pentru redresarea economică şi multe ţări discută bule negociate cu atenţie, sau paşapoarte de vaccinare recunoscute reciproc, pe măsură ce implementează campanii interne de vaccinare. Anunţurile făcute de ambasadele chineze în aproximativ 20 de ţări în această săptămână variază uşor în funcţie de fiecare ţară, dar, în cea mai mare parte, promit o revenire la procesarea vizelor pre-pandemice pentru unele grupuri, astfel încât să reia ”schimburile interumane în mod ordonat”.

China are cinci vaccinuri aprobate

China are acum cinci vaccinuri aprobate pentru uz general sau de urgenţă, inclusiv trei care sunt distribuite şi în alte ţări, fie prin comerţ, fie prin ajutoare. Eforturile de a furniza vaccinurile la nivel internaţional a fost etichetat ca o campanie de ”diplomaţie a vaccinurilor”, pentru a spori locul Chinei în calitate de contribuitor la sănătate la nivel mondial, cu preluare în special în Asia, Africa şi America de Sud.

Într-un briefing de presă de marţi, Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, a negat faptul că regula a fost concepută pentru a împinge alte ţări să recunoască vaccinurile Chinei. ”Propunerea noastră ... este făcută după ce am analizat temeinic siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor chinezeşti. Acesta este un aranjament făcut de partea chineză unilateral. Este un lucru diferit de recunoaşterea vaccinului”, a spus Zhao.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » China lucrează la un vaccin anti-Covid-19 care se administrează prin inhalare