Creştere dramatică a numărului copiilor bolnavi de viroze, răceli sau otite. Spitalele abia fac faţă
Unităţile de primiri urgenţe de la mai multe spitale nu mai fac faţă valului uriaş de copii bolnavi. Vin cu viroze respiratorii şi digestive, răceli sau otite. Părinţii îşi pierd răbdarea, iar medicii sunt depăşiţi de situaţie.
Unităţile de primiri urgenţe de la mai multe spitale nu mai fac faţă valului uriaş de copii bolnavi. Vin cu viroze respiratorii şi digestive, răceli sau otite. Părinţii îşi pierd răbdarea, iar medicii sunt depăşiţi de situaţie. Într-un mare spital din Bucureşti lucrau, în prima zi din această săptămână, la urgenţe, doar şase medici.
La Spitalul Grigore Alexandrescu, într-o zi normală, medicii preiau 300 de pacienţi. Însă, în miezul zilei, se prezentaseră deja aproape 500. Pe bănci nu mai e loc pentru toţi. Cei mici se simt rău şi pe măsură ce timpul trece părinţii lor îşi pierd răbdarea. Din când în când, un medic iese să-i liniştească.
Medicii ridică din umeri. Spun că mai mult de atat nu pot face. În funcţie de caz, trec între 40 şi 90 de minute de aşteptare chinuitoare.
- Șapte persoane au murit în SUA, iar alte trei au rămas cu handicap, după tratamentul cu un medicament anti-Alzheimer
- Trend periculos pe TikTok: Copii de la vârste tot mai fragede folosesc creme anti-îmbătrânire şi cosmetice...
- România, pe primul loc în Europa la obezitate. Ce înseamnă această realitate și cum o putem schimba
- Din România, direct în biohacking-ul de top cu Dave Asprey: Senatul Științific al FDVDR lansează o provocare cu...
- Dieta "minune" care prelungeşte viaţa. Ce trebuie să mănânci ca să ajungi sănătos la 70 de ani
Într-un alt spital din Capitală, tot la unitatea de primiri urgenţe, este, de asemenea, foarte aglomerat, iar timpii de aşteptare variază, între 30 de minute şi două ore în funcţie de gravitatea fiecărui caz. Medicii vorbesc despre un val de cazuri de infecţii respiratorii şi digestive.
Specialiştii recomandă o alimentaţie echilibrată, bogată în proteine şi vitamine, pentru ca organismul să poată lupta împotriva afecţiunilor sezonului rece.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰