Antena Meniu Search
x

Cum alegem carbohidraţii sănătoși. Ce sfaturi ne dau specialiștii

Corect asociaţi şi consumaţi la orele potrivite, carbohidraţii nu sunt cel mai mare duşman al siluetei. Asta spun specialiştii. Pe scurt, există două tipuri de carbohidraţi: cei simpli şi cei complecşi.

de Redactia Observator

la 18.02.2020, 13:58

Vezi și
  • Sfaturile specialiştilor despre cum putem consuma carbohidraţii
  • Carbohidraţii nu trebuie excluşi din alimentaţie

Corect asociaţi şi consumaţi la orele potrivite, carbohidraţii nu sunt cel mai mare duşman al siluetei. Asta spun specialiştii. Pe scurt, există două tipuri de carbohidraţi: cei simpli şi cei complecşi.

Trebuie doar să învăţăm să distingem şi să observăm diferenţele. Bine, e clar că niciodată nu putem compara o porţie de paste integrale cu o prăjitură cu ciocolată, spre exemplu.

Carbohidraţii nu trebuie excluşi din alimentaţie, dar nici nu pot fi consumaţi alături de orice alt aliment.

Pe scurt, carbohidraţii simpli sunt cei care conţin o cantitate ridicată de zahăr care se absoarbe rapid în organism şi care determină creşeterea bruscă a glicemiei.

În plus, pentru că sunt lipsiţi de orice urmă de vitamine, minerale sau fibre, se pot transforma foarte uşor în rezerve adipoase.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Carbohidraţii complecşi, în schimb, conţin zaharuri care se eliberează lent, dau energie treptat organismului şi asigură starea de saţietate pentru mai multe ore.

Foarte importante sunt asocierile alimentare. Spre exemplu, pastele ar trebui servite alături de legume şi nu de carne. Spre exemplu- cu roşii uscate şi pătrunjel.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Carbohidraţii pot fi consumaţi alături de proteine, cu o condiţie, însă. Cantitatea de proteină trebuie să fie mai mare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fasolea albă sau neagră, mazărea, lintea, năutul, fulgii de ovăz, varza, conopida sau spanacul sunt doar câteva dintre sursele importante de carbohidraţi complecşi. Pentru a uşura procesul de digestie, îi putem asocia cu fibrele.

Ideal ar fi să consumăm carbohidraţii înainte de ora 14,00, când organismul îi va transforma în energie pe care să o folosească apoi pe tot parcursul zilei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sanatate » Cum alegem carbohidraţii sănătoși. Ce sfaturi ne dau specialiștii