Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum poți să pregătești rețete simple și rapide la micul dejun

Nutriționiștii spun că micul dejun este masa cea mai importantă din zi, însă multora ea dă cea mai mare bătaie de cap. Ce mâncăm să fie și sănătos și rapid de preparat și ușor de luat cu noi la serviciu, dacă varianta unui mic dejun luat în tihnă, la noi în bucătărie, nu este posibilă. 

de Redactia Observator

la 17.04.2022 , 09:16

Cum poți să pregătești rețete simple și rapide la micul dejun
Cum poți să pregătești rețete simple și rapide la micul dejun - Profimedia Images

Să recunoaștem! Pentru cei mai mulți dintre noi, micul dejun înseamnă ceva cumparat în grabă de la patiserie și înfulecat pe drum până la serviciu. Sau chiar nu mâncăm deloc. Din lipsă de timp ajungem să facem totul pe fugă și se întâmplă des să ne dăm seama că, de fapt, la micul dejun nu am făcut altceva decât să ”mâncăm” o cană de cafea.

Însă toată această grabă ne face un mare deserviciu: ne privează de energia de care avem nevoie pentru tot restul zilei. Micul dejun este prima ocazie a organismului să se hrănească după repausul din timpul nopții și de aceea trebuie să îi oferim din plin tot ce are nevoie pentru a funcționa optim. În plus, nutrienții din micul dejun stimulează activitatea cerebrală și te vei concentra mai ușor asupra sarcinilor pe care le ai de îndeplinit.

Citește și: Ce înseamnă pentru organism să sari peste micul dejun. Un studiu a dezvăluit că acest obicei crește riscul de demență

Articolul continuă după reclamă

Micul dejun este prietenos și cu silueta. Când ne începem ziua pe stomacul gol există foarte mari șanse ca, în câteva ore, să ajungem la o stare de frustrare și să simțim nevoia să apelăm la mici (sau mai mari) gustări care, de cele mai multe ori, nu sunt deloc sănătoase. Astfel ne crește glicemia și, pe termen lung, ne afectează grav sănătatea.

Ce mâncăm la micul dejun? Să simplificăm, la micul dejun putem mânca aproape orice, de la ce a rămas la cina din ziua precedentă, până la un sandviș cu ce găsim prin frigider. Putem opta pentru un shake făcut la blender cu iaurt/lapte și fructe, ori o salată ușoară și hrănitoare. Dacă ești puțin atent la ceea ce-ți așezi în farfurie în fiecare dimineață, cantitatea de proteine și vitamine va fi suficientă să te ajute sa combați moleșeala de dimineață și pofta de mâncare până la amiază.

Iată câteva idei și rețete pentru un mic dejun sănătos și rapid:

1. Toast cu avocado și ou - avocado zdrobit și întins pe pâinea prăjită peste care așezăm și oul fiert.

2. Omletă cu brânză de capră - sau orice fel de brânză preferi.

3. Terci de ovaz cu nuci - poți folosi si fructe.

4. Brioșe de ou cu branză și spanac - bați 2 ouă cu iaurt și ulei, adaugi făina, sare și praf de copt și, la final, spanacul fiert (separat) și câteva bucățele de branză. Torni amestecul în forme pentru brioșe și dai la cuptor pentru 25 de minute.

Pentru diminețile în care abia ai timp să te speli pe față că ai și fugit pe ușă afară, spre serviciu, descarcă și intră în aplicația eatZZ și fă o comandă direct la birou, eventual, ca să savurezi în tihnă preparate 100% gustoase și pline de vitamine pentru o zi de succes.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sănătate » Cum poți să pregătești rețete simple și rapide la micul dejun