Antena Meniu Search
x
LIVE

Deținutul care a provocat agitație la Tribunalul Bucureşti nu are coronavirus, anunță medicii

Au fost momente de panică la Tribunalul Bucureşti după ce un deţinut a susţinut că este suspect de coronavirus. Şedinţele de judecată s-au suspendat, iar zeci de oameni au fost evacuaţi.

De Redactia Observator la 05.03.2020, 22:32
Vezi și
  • Sala de judecată a fost evacuată.
  • Testele medicale au ieșit negative.

Au fost momente de panică la Tribunalul Bucureşti după ce un deţinut a susţinut că este suspect de coronavirus. Şedinţele de judecată s-au suspendat, iar zeci de oameni au fost evacuaţi. Ministrul Justiţiei a cerut verificări la penitenciarul Rahova, pentru a afla de ce deţinutul a fost scos din spatele gratiilor. Doctorii au transmis însă joi seară că testele medicale făcute deținutului au ieșit negative.

Alarma s-a dat la ora 12. Din boxa arestaţilor, un deţinut de la penitenciarul Rahova a spus că este suspect de coronavirus. Imediat, un etaj întreg a fost evacuat.

VICTOR STĂNILĂ, avocat: Reacţia judecătoarei a fost că dumneavoastră ce căutaţi în sală. Judecătoarea a întrebat de ce l-a adus, nu a oferit nici o explicaţie, moment în care ne-am panicat şi noi.

GABRIELA STANCIU, avocat: Ne-a spus să evacuăm, au dezinfectat. S-a suspendat şedinţa.

Un avocat a susţinut că avea şi la dosar o hârtie care arăta că este suspect de coronavirus. 

VICTOR STĂNILĂ, avocat: Doamna judecător l-a intrebat in ce cauză este, el a spus cauza şi reacţia doamnei judecător a fost: Ce căutaţi in sala? Este sosit la dosar un referat in care se precizează că sunteţi suspect de coronavirus. 

Însă, reprezentantii tribunalului au anunţat că doar în sala de judecată bărbatul a menţionat că soţia sa, abia întoarsă din Italia, l-a vizitat în penitenciar. Pentru că avea declaraţii contradictorii, susţin reprezentanţii ANP, bărbatul a fost dus la institutul Matei Balş, unde i s-au recoltat probe. 

Joi seară, medicii au transmis că analizele au indicat că deținutul nu are coronavirus.

”Referitor la situația înregistrată la Tribunalul Municipiului București, astăzi, 5 martie, facem precizarea că, în urma testelor efectuate în regim de urgență, a rezultat că bărbatul aflat în custodia Administrației Naționale a Penitenciarelor nu este infectat cu virusul COVID-19 (coronavirus)”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

În urma incidentului de la tribunal, Ministerul Justiţiei a dispus o verificare internă la Penitenciarul Rahova şi a cerut un raport.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Deținutul care a provocat agitație la Tribunalul Bucureşti nu are coronavirus, anunță medicii