Antena Meniu Search
x

DSP a cerut unui bebeluş din Craiova să declare pe propria răspundere că e de acord cu carantina, spune familia

Procedurile legate de COVID-19 duc la situaţii hilare. Un bebeluş de două luni din Craiova ar fi trebuit să declare pe propria răspundere că este de acord cu carantina. Cel puţin asta susţine familia copilului. De cealaltă parte, reprezentanţii DSP spun că formularul este standard şi că pentru minori răspund părinţii.  

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 12.08.2020, 18:29

Vezi și
  • Familia copilului este în carantină după moartea bunicii.
  • DSP ar fi transmis mesajul pe Whatsapp, conform spuselor familiei.

Familia copilului în vârstă de 2 luni este în carantină din 5 august. Medicii ar fi descoperit atunci că bunica acestuia, decedată pe 1 august, ar fi fost purtătoare a virusului SARS COV 2. 

Ivona Stamate, mama bebeluşului: Cei de la DSP ne-au dat mesaj pe Whatsapp că suntem in carantina de pe data de 5, anuntandu-ne pe data de 7, si inclusiv bebeluşului meu de 2 luni i-au cerut pe proprie răspundere să declare că este de acord cu carantinarea.

Oamenii susţin că în cazul familiei lor ar fi vorba despre mai multe nereguli, inclusiv faptul că autorităţile nu iau în calcul şi analiza care infirmă COVID-19 în cazul femeii decedate. 

(Ivona Stamate, mama bebeluşului): Prima proba a fost luata din nas la 70 de ore de la deces. Iar proba din plamani a fost recoltata pe data de 4 si trimisa la Institutul Cantacuzino.

(Reporter): Iar dumneavoastră vreţi să se ia în calcul proba negativă.

(Ivona Stamate, mama bebeluşului): Da!

Reprezentanţii DSP au însă o explicaţie şi spun că fiica femeii nu a înţeles corect cauza decesului şi că plasarea în carantină ar fi justificată. 

Ştefan Popescu, reprezentant DSP: Dânşii au prelevat exudat faringian şi probă din ţesutul pulmonar. La exudatul faringian a ieşit rezultat pozitiv, deci bolnava era purtătoare de virus COVID. La pulmonar a ieşit negativ, asta ne arată că COVID-ul nu acţionează la plămâni, să afecteze plămânii, practic ea nu a murit din cauza COVID-ului, dar a murit infectată cu COVID.  

Cu toate acestea, fiica femeii decedate este convinsă că membrii familiei nu sunt infectaţi cu SARS COV 2 şi spune că a angajat un avocat care să îi ajute să facă dreptate. 

Daniel Gaşpar, avocat familie: Deci, într-un final, vorbim despre plângeri penale pentru abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu. Pentru că este clar o neglijenţă în serviciu. Ei iau acel test de exudat nazal care a fost făcut la 72 de ore după deces, după ce a fost ţinut cadavrul în morga spitalului. 

De asemenea, speră că, după încheierea perioadei de carantină, îşi va putea înmormânta creştineşte mama. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » DSP a cerut unui bebeluş din Craiova să declare pe propria răspundere că e de acord cu carantina, spune familia