Antena Meniu Search
x

Video Fără apărare în faţa gripei: spitalele sunt pline, iar medicii rămân fără soluţii. "O adevărată epidemie de gripă, ca pe vremea înaintea vaccinării"

Fără apărare în faţa gripei. Ca acum 40-50 de ani, când nu existau vaccinuri. Asta spun medicii de familie, care zilnic sunt sufocaţi de pacienţi cu infecţii respiratorii pentru care nu prea au soluţii. Nu mai sunt nici vaccinuri de la Ministerul Sănătăţii şi nici medicamente în farmacii. Şi mai grav, astăzi a fost depistat primul român cu triplă infecţie: are COVID, gripă şi virus sinciţial. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 11.01.2023, 19:47

Vezi și

În cabinetele medicilor de familie e plin de dimineaţă până seara.

Valentina Boboc, medic de familie: Sunt cam în jur de 10 persoane pe zi care ajung în urgenţă la noi cu viroze respiratorii, cele mai multe, se dovedesc a fi gripă de tip A.

Medicii spun că nu s-au mai întâlnit cu un astfel de val de viroze.  

Radu Urdea, medic de familie: O adevărată epidemie de gripă ca pe vremea înaintea vaccinării, deci acum 30, 35, 40 de ani. 

Pe acelaşi subiect

Coria are 28 ani și abia după câteva zile a reuşit să-şi facă o programare la medicul de familie. 

Coria Gheorghe, pacient: E foarte aglomerat. N-am reuşit să prind loc. Cel mai tare mă deranjează starea aceasta de rău, nu pot să stau în picioare, mă doare capul. 

Medicii fac consultaţii şi prin telefon, astfel încât unii bolnavi să nu mai ajungă la cabinet. 

Nicolae Georgescu, medic de familie: Putem să vedem cam patru pacienţi pe oră, asta înseamnă undeva la 20 de pacienţi. Încercăm să-i şi grupăm ca să-i ferim de pacienţii cu probleme cronice faţă de cei cu infecţii respiratorii.  

Cosmina Berbecel, medic de familie: Este greu, sunt tot felul de solicitări, pacienţii cronici sunt în continuare în grija noastră, bilanţurile, vaccinurile sunt în continuare în grija noastră, avem şi de recuperat şi vaccinurile bebeluşilor.

Specialiştii cred că singura soluţie pentru a scăpa de infectare este vaccinarea 

Specialiştii cred că singura soluţie pentru a scăpa de infectare este vaccinarea antigripală. 

Radu Urdea, medic de familie: Vaccinaţi-vă! La două săptămâni de la terminarea bolii se pot vaccina, pentru că în doza de vaccin sunt patru serotipuri care circulă la ora actuală în ţară. Ai făcut una, rişti să faci încă trei. 

Doar că, în Bucureşti, medicii de famile au terminat vaccinul încă din luna octombrie. La Sibiu în schimb sunt 4.000 de doze de vaccin antigripal. 

Valentina Boboc, medic de familie: Am încercat să vaccinez strict formele grave de boală, restul pacienţilor i-am îndrumat şi i-am sfătuit să-şi cumpere vaccinul. 

Radu Urdea, medic de familie: Ministerul, făcând economii, a comandat o cantitate pe jumătate în comparaţie cu anul trecut. Anul trecut au comandat 3.000.000, le-au distribuit târziu, nu s-au efectuat, drept urmare, anul acesta au împărţit în cabinetele medicale 1.500.000, o cantitate clar insuficientă. 

Îngrijorarea specialiştilor creşte după ce la Iaşi a apărut primul caz de triplă infectare. Un bărbat de 58 de ani a fost depistat cu covid, gripă şi virus sinciţial în acelaşi timp. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Fără apărare în faţa gripei: spitalele sunt pline, iar medicii rămân fără soluţii. "O adevărată epidemie de gripă, ca pe vremea înaintea vaccinării"