Grăsimea abdominală, pericol pentru sănătate. Ce sfaturi ne dau specialiștii
Foarte mulţi oameni consideră că, dacă greutatea afişată de cântar este în limitele normale, nu trebuie să-şi facă griji dacă au multă grăsime depusă pe abdomen.
- Kilogramele în plus sunt un real pericol pentru sănătate.
- Grasimea de pe abdomen afectează și organele interne.
Foarte mulţi oameni consideră că, dacă greutatea afişată de cântar este în limitele normale, nu trebuie să-şi facă griji dacă au multă grăsime depusă pe abdomen.
Trebuie pentru că nu se face o medie. Stratul de grăsime abdominală este periculos pentru sănătate, mai ales că indică faptul că şi organele interne sunt, la rândul lor, învelite în celule adipoase.
Există diferenţe mari între o persoană de 50 de kilograme, unde nu se văd acumulări de ţesut adipos în abdomen şi una de 110 kilograme, unde este vizibilă grăsimea viscerală, intrabdominală.
Lipsa sportului şi aportul caloric ridicat al alimentelor pe care le consumaţi sunt doar doi dintre factorii care favorizează procesul de îngrăşare. Iar alimentele bogate în sare, zahăr şi grăsimi trans sunt primii duşmani ai sănătăţii, dar şi ai siluetei, spun specialiştii.
- Din România, direct în biohacking-ul de top cu Dave Asprey: Senatul Științific al FDVDR lansează o provocare cu...
- Dieta "minune" care prelungeşte viaţa. Ce trebuie să mănânci ca să ajungi sănătos la 70 de ani
- Premieră mondială: Un ficat de porc a fost transplantat unui om. Organul a funcționat doar 10 zile
- Europa, amenințată de o nouă epidemie. Virusul, originar din Maroc, a fost detectat în apele reziduale din Bruxelles
- "Să mă ferească Dumnezeu". Epidemie de ploşniţe în mai multe saloane ale Institutului Marius Nasta din Capitală
Important este să reuşiţi să daţi jos stratul de grăsime abdominal, în timp util.
De asemenea, e bine să ştiţi că stratul de grăsime abdominală este la fel de nesănătos şi pentru persoanele care, odată ce se urcă pe cântar, au o greutate în limite normale. Însă greutatea este una, iar dispunerea grăsimii în jurul taliei este cu totul altceva. Şi e la fel de periculoasă ca şi în cazul supraponderalilor.
Regimul alimentar organizat trebuie să fie însoţit şi de un plan simplu de exerciţii fizice uşoare, în funcţie de nevoi, aşteptări şi de condiţia fizică. Primul pas spre reuşită este identificarea capcanelor alimentare şi reducerea numărului zilnic de calorii.
Făinoasele, zahărul alb şi alcoolul trebuie excluse din regimul alimentar de către cei care vor să piardă câteva kilograme.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰