Incidența COVID în București depinde de cine numără

De Redactia Observator.
Publicat: 14.10.2020, 07:56.
Actualizat: 14.10.2020, 10:00

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţa că, în Bucureşti, rata de infectare este de 3.1 la mia de locuitori. Iar asta însemna, automat, că şcolile ar fi trebuit să intre în scenariul roşu. După o oră, însă, totul s-a schimbat.

Gheorghe Cojanu - prefectul Capitalei: INS a comunicat o cifră din eroare. a rectificat, rata pe ziua de azi este 2,69. V-am spus că populaţia reală nu mai este 2 mil 153 de mii. E undeva la 2 milioane 500 de mii. Şi atunci nu putem, la 3,01 gata, închidem şcolile. Vom aştepta la 3,4 ceva de genul acesta ţinând cont şi de populaţia reală

Asta deşi, potrivit legii, rata de infectare de 3 la mie impune trecerea la învăţământul online. Iar prefectul Capitalei ştia perfect asta în urmă cu o săptămână.

Gheorghe Cojanu - prefectul Capitalei: Dacă această rată de incidenţă va ajunge la 3, atunci se vor lua măsuri extreme. Starea de urgenţă va fi impusă dacă ajungem la 3.

Prefectul Capitalei intenţiona chiar să impună carantina în sectoarele cu cel mai mare număr de noi infectări. Iar - în acest moment - singura zonă în care nu există probleme majore este sectorul 4. În rest, e jale. Totuşi, impunerea carantinei nu este o soluţie viabilă.

Doina Azoicăi - epidemiolog: În aceste sectoare trăiesc persoane care posibil să domicilieze în unul dintre sectoare, iar locul de muncă sau şcoala sa fie în alt sector.

Nici poliţiştii şi jandarmii nu ar face faţă unei noi carantine în Capitală, pentru simplul motiv că sunt prea puţini şi nu ar putea sta de veghe la graniţa dintre sectoare. Şi, astfel, posibilitatea de a impune carantina în anumite sectoare a dispărut brusc, după ce rata de infectare a fost micşorată astfel încât această măsură să nu mai fie necesară.

Ludovic Orban - premierul României: Trebuie evaluat strict nivelul de raspandire in comunitate. Evaluarea o face INSP impreuna cu DSP, eu nu pot sa va spun acuma.

Raed Arafat, secretar de stat: Noi am stabilit că ne referim la numărul care este mai aproape de realitate şi asta e numărul de 2.196.000, aproximativ, la acest moment, care include nu numai cei care au reşedinţă în Bucureşti, dar cei care au şi viză de flotant, care locuiesc în Bucureşti, pentru că asta este normal.

În orice caz, economiştii consideră că blocarea Capitalei ar fi sinonimă cu dezastrul. Din toate punctele de vedere.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Extern • pe 25.02.2021 la 08:34
Foto
Război între bande rivale în închisorile din Ecuador, zeci de deţinuţi au fost ucişi
recomandari pe a1.ro
Au doborât recordul pentru cea mai mare familie. Câți copii are familia și cât de mult costă doar mâncarea lor
Extern • pe 24.02.2021 la 09:04
Foto
Peisaj de poveste la cascada Niagara: Un curcubeu uriaş a apărut deasupra apei

Top știri

Animație: Cum s-a petrecut accidentul în care a murit tânărul polițist Ionuţ Negrilă. Motocicleta s-a rupt în două
1
Eveniment • ieri la 19:11

Nesăbuinţa cu care s-a avântat în trafic l-a costat viaţa pe Ionuț Negrilă, un tânăr poliţist-motociclist. Avea viteză și, foarte posibil, făcea întrecere cu un alt motociclist, tot poliţist. Ambii erau în timpul liber.

PARTENERI
Cu ce probleme se confruntă Adela Popescu, însărcinată în 20 de săptămâni: ”Perioadă dificilă, analize de sânge, ecografii”
spynews.ro
EXCLUSIV. Pfizer, Moderna sau AstraZeneca? Ce le răspunde un medic pacienților atunci când este întrebat care vaccin este mai eficient
gandul.ro
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
prosport.ro
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste ce a dat un țăran când își săpa liniștit grădina
redactia.ro
Horoscopul zilei de 28 februarie 2021. Peștii trebuie să se preocupe de propria persoană. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
În ciuda speculațiilor, Leticia Calderon devăluie că relația dintre copiii ei și tatăl lor este una foarte strânsă
tvhappy.ro
O mai știi pe Nadine? Ce viață chinuită a avut. Uite ce a ajuns să facă ACUM
libertatea.ro
Fiica lui Andrei Vochin despre relația cu Ilie Dumitrescu: „A fost o greșeală față de tatăl meu. L-a deranjat”
GSP
"Un laş, ca toţi bărbaţii!" Femeia care a ajuns din cauza lui Ion Ţiriac la psihiatru, după ce s-a despărţit de miliardar: "Eu sunt cea care a suferit"
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Relația care a nedumerit Internetul. Cum reușesc 3 tineri ”foarte îndrăgostiți” să formeze un ”cuplu” cu 2 femei și un bărbat
A1.RO
Creatura ciudată găsită de un pescar a pus pe jar internetul. Ce este vietatea din imagine și de ce vor toți să o cumpere
A1.RO

TV

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte
TV • la 08:21
Video

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte

Emoţii la cote înalte în cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbăta aceasta, de la 20:00, la Antena 1. Sub...