Antena Meniu Search
x

Incidența COVID în București depinde de cine numără

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţa că, în Bucureşti, rata de infectare este de 3.1 la mia de locuitori. Iar asta însemna, automat, că şcolile ar fi trebuit să intre în scenariul roşu. După o oră, însă, totul s-a schimbat.

de Redactia Observator

la 14.10.2020, 10:00

Vezi și
  • Prefectul Capitalei intenţiona chiar să impună carantina în sectoarele cu cel mai mare număr de noi infectări.
  • În acest moment singura zonă în care nu există probleme majore este sectorul 4.

Gheorghe Cojanu - prefectul Capitalei: INS a comunicat o cifră din eroare. a rectificat, rata pe ziua de azi este 2,69. V-am spus că populaţia reală nu mai este 2 mil 153 de mii. E undeva la 2 milioane 500 de mii. Şi atunci nu putem, la 3,01 gata, închidem şcolile. Vom aştepta la 3,4 ceva de genul acesta ţinând cont şi de populaţia reală

Asta deşi, potrivit legii, rata de infectare de 3 la mie impune trecerea la învăţământul online. Iar prefectul Capitalei ştia perfect asta în urmă cu o săptămână.

Gheorghe Cojanu - prefectul Capitalei: Dacă această rată de incidenţă va ajunge la 3, atunci se vor lua măsuri extreme. Starea de urgenţă va fi impusă dacă ajungem la 3.

Prefectul Capitalei intenţiona chiar să impună carantina în sectoarele cu cel mai mare număr de noi infectări. Iar - în acest moment - singura zonă în care nu există probleme majore este sectorul 4. În rest, e jale. Totuşi, impunerea carantinei nu este o soluţie viabilă.

Doina Azoicăi - epidemiolog: În aceste sectoare trăiesc persoane care posibil să domicilieze în unul dintre sectoare, iar locul de muncă sau şcoala sa fie în alt sector.

Nici poliţiştii şi jandarmii nu ar face faţă unei noi carantine în Capitală, pentru simplul motiv că sunt prea puţini şi nu ar putea sta de veghe la graniţa dintre sectoare. Şi, astfel, posibilitatea de a impune carantina în anumite sectoare a dispărut brusc, după ce rata de infectare a fost micşorată astfel încât această măsură să nu mai fie necesară.

Ludovic Orban - premierul României: Trebuie evaluat strict nivelul de raspandire in comunitate. Evaluarea o face INSP impreuna cu DSP, eu nu pot sa va spun acuma.

Raed Arafat, secretar de stat: Noi am stabilit că ne referim la numărul care este mai aproape de realitate şi asta e numărul de 2.196.000, aproximativ, la acest moment, care include nu numai cei care au reşedinţă în Bucureşti, dar cei care au şi viză de flotant, care locuiesc în Bucureşti, pentru că asta este normal.

În orice caz, economiştii consideră că blocarea Capitalei ar fi sinonimă cu dezastrul. Din toate punctele de vedere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Incidența COVID în București depinde de cine numără