Antena Meniu Search
x

Video Institutul "Matei Balş" s-a umplut din nou cu bolnavi de COVID. Cazuri de pacienți ce au fugit de la Urgențe, când au aflat că sunt pozitivi

De ce ne-a fost mai frică nu am scăpat. Numărul bolnavilor cu COVID în stare gravă a explodat: sunt 523! Mai multe secţii sunt pline iar oamenii sunt transferaţi ca să primească o şansă la viaţă. Avem a treia zi la rând cu peste 2.000 de noi infectări, iar situaţia a scăpat complet de sub control. Sunt pacienţi care fug din camerele de gardă când află că sunt pozitivi.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 09.09.2021, 21:22

Vezi și

Institutul Matei Balş s-a umplut cu pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Unii bolnavi rămân blocaţi în camera de gardă până se găseşte un pat pentru ei. 

Adrian Marinescu, director medical Institutul Matei Balş: Încercăm să găsim o variantă să îi trimitem în altă parte. Facem externări în fiecare zi, dar ele se ocupă imediat.

Cu peste 2.200 de infectări în ultimele 24 de ore, secţiile de terapie intensivă abia mai fac faţă. Sunt 523 de pacienţi în stare gravă şi critică. Cu aproape 100 mai mulţi decât acum două zile. În Timiş, de exemplu, nu mai e niciun pat liber: bolnavii sunt transferaţi în Arad şi Hunedoara. 

Medicii atrag atenția că boala evoluează rapid, în cazul pacienților ce ajung la ATI

Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta: Cazurile din terapie intensivă au o evoluţie extrem de severă, lucru pe care în valul 3 nu l-am sesizat. 

În ciuda evoluţiei rapide şi imprevizibile a bolii în valul patru, mulţi infectaţi nu acceptă tratamentul şi fug din spital. 

Raed Arafat, şeful DSU: Unii pacienți când au fost anunțați că sunt pozitivi, au refuzat tratamentul și au și dispărut înainte să îi vadă cineva, deja au fost dispăruţi din UPU.

Ema Schweninger, reporter Observator: Ambulanţele intră una după alta în spitalele de boli infecţioase din Capitală. Unele dintre ele aduc pacienţi în stare foarte gravă. Oamenii s-au testat singuri, au luat tratament după ureche şi au stat acasă până în ultimul moment.

Simin Florescu, manager Spitalul Victor Babeş: Ajung cu insuficienţă respiratorie, cu un sindrom inflamator evident, cu pneumonie.

Tăvălugul infectărilor cu coronavirus a întrecut orice estimare

De trei zile avem peste 2.000 de noi infectări. Numărul real al bolnavilor ar fi mult mai mare. 

Raed Arafat, şeful DSU: Dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi mască tot timpul şi te testezi. Dacă eşti pozitiv, anunţi medicul şi intri în izolare.

A crescut foarte mult şi numărul deceselor: 39 de oameni au murit în ultimele 24 de ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Institutul "Matei Balş" s-a umplut din nou cu bolnavi de COVID. Cazuri de pacienți ce au fugit de la Urgențe, când au aflat că sunt pozitivi