Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Situație alarmantă la un spital suport Covid din București. Medic: Pacienții sunt într-o nesiguranță totală

De astăzi intrăm în a patra lună de stare de alertă. Iar numărul infectărilor continuă să sară de 1.000 pe zi. În ultimele 24 de ore, 1.087 de români au fost depistaţi pozitiv, dar, foarte important, s-au procesat doar 11.000 de teste! Reprezentatul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în România avansează o ipoteză nouă: jumătate de milion de români ar fi trecut deja prin infecţia cu noul virus. Pe măsură ce valul de îmbolnăviri creşte, sistemul medical îşi arată limitele. Un medic de la spitalul Witting din Capitală, de suport Covid, trage un semnal de alarmă: nu au medici infecționişti, epidemiologi, iar secția ATI este închisă!

de Lorena Rădulescu

la 16.08.2020 , 21:32

  • Doctorul Alexandru Gâdea susţine că autorităţile au declarat spitalul suport Covid, dar unitatea nu are medici infecționiști
  • Secţia ATI a fost dotată cu 16 ventilatoare, dar nu funcţionează niciunul

De aproape o lună România are constant peste 1.000 de cazuri de coronavirus în fiecare zi. Numărul testelor în weekend a fost însă mult mai mic. Doar 11.000 în ultimele 24 de ore. Practic unu din 11 români testaţi a fost pozitiv.

Numărul îmbolnăvirilor a depăşit pragul de 70.000 potrivit statisticilor oficiale. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, crede însă că în jur de 500.000 de români ar fi trecut deja prin infecția cu noul coronavirus.

În acest context, un medic de la spitalul CFR Witting din Bucureşti rupe tăcerea şi vorbeşte despre condiţiile în care se lucrează acum cu cel mai temut virus. Doctorul Alexandru Gâdea susţine că autorităţile au declarat spitalul suport Covid, dar unitatea nu are medici infecționiști, epidemiologi şi nici secții ATI.

Vezi și

Dr. chirurg Alexandru Gâdea: Ni s-au desființat la nivel intern toate sectiile. Nu mai avem ATI în condițiile în care starea pacienților Covid se poate deteriora. Dacă nu ai ATI ce faci cu ei? Nu avem nici infecționist. Am avut în primele două săptămâni infecționist detașat, de o săptămână nu mai avem. Nu mai avem epidemiolog

Mai mult, medicul spune chiar că pacienţii cu COVID care ajung la CFR Witing sunt în pericol.

Dr. chirurg Alexandru Gâdea: De trei săptămâni de când suntem așa zis spital suport Covid pe hârtie tratăm pacienți, 40 de pacienti sunt zilnic internati. Acești pacienți sunt într-o nesiguranță totală.

Dacă starea bolnavilor se agravează spitalul apelează la SMURD pentru transfer. Secţia ATI a fost dotată cu 16 ventilatoare, dar nu funcţionează niciunul.

Dr. chirurg Alexandru Gâdea: Acum sunt trei medici anestezisti. Dintre care doi au comorbiditati care ii impiedica sa faca activitate directa la pacientii covid, dar echipamente avem.

Conducerea Spitalului Witting şi Ministerul Sănătăţii nu au comentat până la această oră situaţia.

Lorena Rădulescu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sănătate » Situație alarmantă la un spital suport Covid din București. Medic: Pacienții sunt într-o nesiguranță totală