Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mâncarea neagră, noua modă în restaurantele românești

Cu negrul nu poţi da greş. Un dicton venit din lume modei a fost adoptat acum şi de bucătari. Pastele negre ca tăciunele, blatul de pizza de culoarea cărbunelui şi chiar limonada neagră sunt la mare căutare în restaurante.

de Redactia Observator

la 17.02.2019 , 00:03

Cu negrul nu poţi da greş. Un dicton venit din lume modei a fost adoptat acum şi de bucătari. Pastele negre ca tăciunele, blatul de pizza de culoarea cărbunelui şi chiar limonada neagră sunt la mare căutare în restaurante. Nuanţa este obţinută cu ingrediente naturale, iar nutriţioniştii îi liniştesc pe clienţi. Mâncarea neagră nu doar că este comestibilă, dar face şi bine la sănătate.

Pare o bucată de lut, dar este, de fapt, un aluat de pizza. Modul de preparare este identic, cu un singur ingredient în plus. Cărbunele vegetal.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

Moda alimentelor negre a pornit din marile bucătării ale lumii şi a ajuns şi la noi în ţară. Cărbunele vegetal nu modifică gustul mâncării, ba chiar o face mai uşor de digerat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cărbunele obţinut din coajă de nucă de cocos este folosit şi pentru a da pâinii o culoare de tăciune. Sendvişurile negre sunt la fel de populare.

O altă metodă de a înnegri alimentele este cerneala de sepie. E trucul folosit în restaurantele specializate în paste. 100 de grame de făină, un ou şi o linguriţă de cerneală sunt suficiente pentru o porţie.

Cât timp ingredientele sunt călite la tigaie, bucătarul supraveghează cu atenţie procesul de fierbere al pastelor negre. Pentru că sunt proaspete, nu trebuie să stea în apă mai mult de 30 de secunde.

Moda nu a ocolit nici deserturile. Îngheţata neagră, obţinută tot cu ajutorul cărbunelui, este noua tentaţie atât pentru gurmanzi, cât şi pentru cei cărora le place să aibă cu ce se lăuda pe reţelele de socializare.

Până şi limonada este, acum, neagră.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe lângă efectele benefice pentru digestie, cărbunele poate alunga şi mahmureala, spun specialiştii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Sănătate » Mâncarea neagră, noua modă în restaurantele românești