Mâncarea neagră, noua modă în restaurantele românești
Cu negrul nu poţi da greş. Un dicton venit din lume modei a fost adoptat acum şi de bucătari. Pastele negre ca tăciunele, blatul de pizza de culoarea cărbunelui şi chiar limonada neagră sunt la mare căutare în restaurante.
Cu negrul nu poţi da greş. Un dicton venit din lume modei a fost adoptat acum şi de bucătari. Pastele negre ca tăciunele, blatul de pizza de culoarea cărbunelui şi chiar limonada neagră sunt la mare căutare în restaurante. Nuanţa este obţinută cu ingrediente naturale, iar nutriţioniştii îi liniştesc pe clienţi. Mâncarea neagră nu doar că este comestibilă, dar face şi bine la sănătate.
Pare o bucată de lut, dar este, de fapt, un aluat de pizza. Modul de preparare este identic, cu un singur ingredient în plus. Cărbunele vegetal.
Moda alimentelor negre a pornit din marile bucătării ale lumii şi a ajuns şi la noi în ţară. Cărbunele vegetal nu modifică gustul mâncării, ba chiar o face mai uşor de digerat.
Cărbunele obţinut din coajă de nucă de cocos este folosit şi pentru a da pâinii o culoare de tăciune. Sendvişurile negre sunt la fel de populare.
O altă metodă de a înnegri alimentele este cerneala de sepie. E trucul folosit în restaurantele specializate în paste. 100 de grame de făină, un ou şi o linguriţă de cerneală sunt suficiente pentru o porţie.
Cât timp ingredientele sunt călite la tigaie, bucătarul supraveghează cu atenţie procesul de fierbere al pastelor negre. Pentru că sunt proaspete, nu trebuie să stea în apă mai mult de 30 de secunde.
Moda nu a ocolit nici deserturile. Îngheţata neagră, obţinută tot cu ajutorul cărbunelui, este noua tentaţie atât pentru gurmanzi, cât şi pentru cei cărora le place să aibă cu ce se lăuda pe reţelele de socializare.
Până şi limonada este, acum, neagră.
Pe lângă efectele benefice pentru digestie, cărbunele poate alunga şi mahmureala, spun specialiştii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰